Milyonlarca devlet memuruna iyi haber ücretler arttı

Milyonlarca devlet memuruna iyi haber ücretler arttı

Emeklilikte yaşa takılanlar detayları açıklandıktan sonra Emeklilik Hizmetleri ve Sigorta Primleri Genel Müdürlükler'nde memurlara fazla çalışma ücreti ödenmesine yönelik yeni karar verildi. 2023 mesai ücreti ne kadar oldu?

Milyonlarca devlet memuruna iyi haber ücretler arttı - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek hizmette Emeklilik Hizmetleri ve Sigorta Primleri Genel Müdürlükleri'nde memurlara fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin ücret tablosu yayımlandı.
EYT Mesaisi yapan Sosyal Güvenlik Kurumu personellerine fazla ücret verilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aralık ayı sonunda emeklilikte yaşa takılanlar detaylarını açıklamasının ardından yeni yıl öncesine kadar borçlanmada zamlı fiyata takılmadan uygun fiyata prim günün tamamlamak üzere harekete geçen yüzbinlerce kişiye hizmet vermek üzere hafta sonu da yoğun mesai harcayan il ve ilçe birimlerindeki milyonlarca SGK personeline verilecek fazla çalışma ücreti ödenmesine dair karar detayları paylaşıldı.

2023 MEMURLARA FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nın Emeklilik Hizmetleri ve Sigorta Primleri Genel Müdürlükleri'nde görev icra eden memurlara fazla çalışma ücreti ödeneceği açıklandı.

Bu kararda, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca yapılması öngörülen işlemlerin zamanında sonuçlandırılabilmesi için ilgili birim taşra teşkilatında Devlet Memurları Kanununa tabi personele fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla hazırlanan detaylar belli oldu.

ÖDEME USUL VE ESASLAR

Merak edilen fazla mesai ücreti ile ilgili;

  • Fazla çalışma ücreti, mesai saatleri dışında fiilen fazla çalışma yapan personele ödenir.
  • Her bir personele fazla çalışma ücreti ödenecek süre ayda elli saati geçemez.
  • Fazla çalışmanın her bir saati için 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun Cetvelinde belirlenmiş olan fazla çalışma saat ücretinin (5,40 TL) beş katı esas alınır.
  • Fazla çalışma yapan personel ile çalışılan gün ve süreleri gösteren Fazla Çalışma Cetveli düzenledir ve bu Cetvel fazla çalışma yapan personel ile birim amiri tarafından imzalanır.

Bu Karar hükümlerine göre fazla çalışma ücreti alan personele, diğer mevzuat hükümlerine göre ayrıca fazla çalışma ücreti ödenmeyeceğine vurgu yapıldı.

Verilen karar hükmü 1 Ocak'tan 30 Haziran tarihleri arasında uygulanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan yürütecek.