Morgan Stanley 2023 dolar tahmini! Seçimden sonra ekonomi ve dolar ne olur yabancılar rakam verdi

Morgan Stanley 2023 dolar tahmini! Seçimden sonra ekonomi ve dolar ne olur yabancılar rakam verdi

Seçim tarihi 14 Mayıs 2023 olarak açıklanırken gözler ekonomi ve dolar kuruna çevrilmişti. Seçim sonrası dolar kuru ve ekonomi tahmini geldi. AK Parti ve Erdoğan seçimi kaybederse ya da kazanırsa ne olur dolar yükselir mi düşer mi?

Morgan Stanley 2023 dolar tahmini! Seçimden sonra ekonomi ve dolar ne olur yabancılar rakam verdi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşma ile milyonların beklemiş olduğu 2023 seçim tarihini açıklamıştı.

Erdoğan yaptığı konuşmasında "14 Mayıs 2023 Pazar gününün her bakımdan seçim için en uygun tarih olduğunu gördük. Anayasa'da belirtilen usullere mütenasip şekilde, ülkemizi bu tarihte seçime götürmek istiyoruz. Menderes 14 Mayıs 1950'de 'Yeter söz milletin' dedi. Millet 73 yıl sonra aynı gün 6'lı masaya yanıt verecek" diyerek 14 Mayıs tarihini duyurmuştu.

SEÇİMDEN SONRA DOLAR KURU VE EKONOMİ NE OLUR?

Seçim tarihinin belli olması ve erkene çekilmesi ile beraber gözler piyasalara çevrilmişti. Seçim tarihinin açıklanması ile borsada sert bir düşüş yaşanırken dolar kuru ve altın fiyatlarında ise sert yükseliş yaşanmıştı. Dolar kuru ve altın fiyatları için gözler seçim sonrasına çevrilirken elinde altını ve doları olanlar kadar dolar ve altın borcu olanlarda seçim sonrası senaryolara çevrilmişti.

AK PARTİ VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SEÇİMİ KAYBEDERSE NE OLUR, DOLAR KURU VE ALTIN FİYATLARI DÜŞER Mİ?

Konu hakkında bir rapor yayımlayan Morgan Stanley Türkiye için yeni dolar tahmini yaptı. Morgan Stanley stratejistleri tarafından yayımlanan rapor kapsamında verileri değerlendiren ekonomist Şenol Babuşçu "Politika tersine çevrilerek istikrar hedeflenecek. Geleneksel politikalara dönüş ve güçlendirilmiş merkez bankası bağımsızlığı kaçınılmaz. Regülasyonlar aşamalı olarak kaldırılacak. Politika faizi, önemli ölçüde yükselecek. Talepte daralma ve yüksek yabancı girişleri gerçekleşecek. 2024’te enflasyonda anlamlı bir düşüş. Üç çeyreklik durgunluğun ardından 2024’te hızlı bir toparlanma yaşanacak. 2024 yıllık enflasyon tahmini ise % 15-20. Dolar/TL’nin yılı 20-21’de kapatması öngörülüyor" diyerek dolar tahminini 20-21 TL olarak açıkladı.

AK PARTİ SEÇİMİ KAZANIRSA SEÇİMDEN SONRA DOLAR NE OLUR?

Morgan Stanley seçimi AK Parti'nin kazanması durumunda "Düşük faiz tercihi ve geleneksel olmayan araçlar ve düzenlemeler devam eder. Yıl sonu tahmini $ 23-24 TL. 2024 yıllık enflasyon tahmini yaklaşık yüzde 35-40 seviyesinde" diyerek kur tahminin 23-24 TL olarak ifade etti.

NOT: Morgan Stanley tarafından yayımlanan rapordan derlenmiş olup, avazturk.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir. Söz konusu haber yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.