Muratpaşa Belediyesi gecekondu hak sahiplerini yüksek fiyatla yıldırıp VURGUN peşine düşmüş

Muratpaşa Belediyesi gecekondu hak sahiplerini yüksek fiyatla yıldırıp VURGUN peşine düşmüş

​​​​​​​AVAZTÜRK’ün Antalya’nın Muratpaşa İlçesi Belediye Başkanı Ümit Uysal ve ekibine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla soruşturma izni verildiği haberi üzerine bölgeden şikayetler bitmek bilmiyor.

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin ‘gecekondu önleme bölgesi’ ilan ettiği Ermenek Mahallesi Obruklar Mevkiindeki hak sahipleri, belediyenin belirlediği fiyatların rayiç bedellerin 7-8 kat üzerinde olduğunu dile getirip, Belediye Başkanı Ümit Uysal yönetiminin ‘vurgun peşinde olduğunu’ söyledi.

Bilindiği gibi AVAZTÜRK geçtiğimiz günlerde, 2020 yılında İçişleri bakanlığı mülkiye müfettişleri tarafından yapılan incelemeler sonucu İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri Kurulu Başkanlığı'nın Aralık 2020 tarihli raporunda Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve ekibinden bir çok isim hakkında hukuka aykırılık tespit edilen bazı iş ve işlemlerle ilgili soruşturma izni verilmesini istediğini, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla da soruşturma izni verildiğini gündeme taşımıştı. Soruşturma izni verilen iş ve işlemler içerisinde usulsüz arsa satışları, imar rantı, hukuksuz imar uygulamaları ve plan tadilatları ile haksız kazanç elde etmek, Muratpaşa belediyesine ait bazı arsaların satış ihalelerinde 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa aykırı ilan yöntemi istenerek istenilen kişilere arsa satışının yapıldığı gibi başlıklar yer almıştı.

muratpasa-hak-sahibi.jpg

Ayrıca 3194 Sayılı İmar Kanununa ve Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğine aykırı iş ve işlemlerden dolayı soruşturma izni verildiği görülmüştü.

Haklarında yakın bir zamanda soruşturma açılması beklenen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümut Uysal ve ekibinin buna rağmen bu kez de Muratpaşa Belediye sınırları içinde bulunan Ermenek mahallesi Obruklar Mevkii gecekondu önleme bölgesindeki 70 hak sahibine, hak sahibi oldukları gecekondu ve alanları rayiç bedelin 7-8 kat üzerinde bir fiyatla satmaya kalkıştığı bu yolla da hak sahiplerini yıldırarak bölgede ‘vurgun peşinde’ olduğu öne sürüldü.

Bölgedeki hak sahiplerinin sözcüsü olan Mehmet Gülmez, AVAZTÜRK’e yaptığı açıklamada, “3194 sayılı imar kanunun geçici 16.maddesi ve 775 sayılı Gecekondu Kanunu 25. madde ve Gecekondu Kanunu Uygulama Yönetmeliği 5.madde şartları uygulamasına rağmen 2942 sayılı yasanın 8. maddesi ile 2886 sayılı yasa kapsamında değerinin 7-8 kat üzerinde değer üzerinde hak sahiplerine satmak için dayatmaktadır. Talep edilen fiyatlardan asgari ücretle çalışan, emekli ve dar gelirli hak sahiplerinin alabilmeleri mümkün değildir. Buradaki amaç buraları bizlerden alıp kendi yandaşlarına peşkeş çekmektir. Burada Muratpaşa Belediyesi arsa mafyalığı yapmaktadır” dedi.

Öte yandan yapılan araştırmalarda, Muratpaşa Belediyesi’nin söz konusu bölgede, benzer arsaları yaklaşık 7 ay önce bugün talep ettiği bedellerin 7’de 8’de biri fiyatına sattığı ortaya çıktı.
Aşağıdaki belgelerde, Muratpaşa Belediyesi'nin 522 metrekarelik bir alan için hak sahiplerinden 1 milyon 513 bin 800 TL talep ettiği görülüyor. Yapılan hesaplamada, söz konusu arsanın metrekaresi için 2 bin 900 TL bedel biçtiği anlaşılıyor.

Ancak aynı bölgedeki arsaların da bulunduğu, 21 Temmuz 2020 tarihinde çıkılan arsa satış ihalesinde, metrekare rayiçlerinin 300-400 en azami 700 TL civarında olduğu görülüyor.

muratpasa-arsa-satis-karari.jpg

muratpasa-arsa-rayic.jpg

muratpasa-arsa-ihalesi.jpg

AVAZTÜRK Özel Haber