Muz kabuğunun faydaları saymakla bitmiyor! Öğrenince asla çöpe atmayacaksınız

Muz kabuğunun faydaları saymakla bitmiyor! Öğrenince asla çöpe atmayacaksınız

Tropik bir meyve olan muzun bir çok faydası olduğu bilindiği gibi muz kabuğunun faydaları ise saymakla bitmiyor. Sindirim sistemine faydaları olan muzun kabuğundaki faydalara şaşıracaksınız...

Muz kabuğunun faydalarını öğrendiğinizde artık çöpe atmaktan vazgeçeceksiniz. Cilt hastalıklarından bitki yetiştiriciliğindeki kullanım alanlarına kadar bir çok dönüşüm alanında kullanılabilecek muz kabuğu için faydalı bilgileri sizler için derledik.

muz-kabugunun-faydalari-fb.webp

Muz kabuğunun faydaları saymakla bitmiyor! Öğrenince asla çöpe atmayacaksınız- Özellikle tropik iklime sahip Afrika ve güney bölgelerinde sıkça üretimi yapılan ve ağaçları bulunan muzun ülkemizdeda sıkça tercih edilip tüketildiği biliniyor.

Kalın ve sert kabuk yapısı sayesinde dayanıklığı nedeni ile de bir çok şekilde tüketilen muzun kabuğu için cilde sağladığı faydalar adeta saymakla bitmiyor.

Spor yapan kişiler ek besin ve vitamin kaynağı olması açısından muz kabuğunu küçük küçük keserek gıda olarak tüketiyorlar. Ayrıca muz kabuğunu yemeden önce suda bekleterek yumşatıp ardından püre haline getirip ezerek içerisine hurma ve ceviz tarçın ekleyerek tüketildiğinde sıfır kalorili bir diyet menüsü yapılabilir

Saçlarınızın uzaması için de muz kabuğu tercih ediliyor. Bir kaç ay haftadabir kez olacak şekilde muz kabuklarını ve isteğe göre bir miktar zeytinyağını blenderdan geçirip püre haline getirin, duş öncesi en az 1 saat bu karışımı ister saç diplerinizde ister saç uçlarınızda bekletin.650x344-muz-kabugunun-cilde-faydalari-nelerdir-muz-kabugu-ne-ise-yarar-cildi-guzellestirir-mi-1645102748271.jpg

Sinek ısırığı ve geçmeyen yara lekeleriniz içinde aynı şekilde suda bekletip püre haline getirmenizle yeterli oalcaktır.

Kararan, kirlenen gümüş eşyalarınızı muz kabuğu ile iyice ovun ve bir süre beklettikten sonra nemli yumuşak bir bez yardımıyla temizleyin. Hatta bir adım öteye gidelim, muz kabuğu ayakkabı temizliği için bile kullanılabilir.

Muz kabuğu diz ağrısı veya eklem ağrısı gibi yaygın ağrılar için birebirdir. Muz kabuğu migren ağrılarına da iyi gelir. Şakaklarınıza muz kabuğunu ile masaj yapın ve kabuğu bir süre başınızda bekletin

Gün içinde -özellikle sabah kalkınca veya gece uyku öncesi- dişlerinizi fırçaladıktan sonra birkaç dakika muz kabuğu ile masaj yapın dişlerinizin beyazladığını göreceksiniz.

Muz kabuğu kahve yumurta kabuğu üçlüsü ile ev yapımı gübre hazırlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken tüm bu malzemeleri blender yardımıyla karıştırıp dilediğiniz bitkinin toprağına eklemek.

Kırışıklık giderici ve gençleştirici etkili muz kabuğu sayesinde düzenli kullanımda çok daha parlak bir cilde sahip olabilirsiniz! Muz kabuğu göz altı morlukları, şişlikleri ve yorgun görünümü de tedavi edici özelliğe sahiptir. Muz kabuğu nasır, siğil, et beni gibi cilt problemlerinde düzenli kullanım sonucu iyileşmelere vesile olduğu gözlemlenmiştir; bakteri ve mikrop oluşumunu engelleyip temizlediği için bu bölgeye güvenle uygulayabilirsiniz.