Pfizer kansere savaş açtı! O şirketi 43 milyar dolara satın aldı!

Pfizer kansere savaş açtı! O şirketi 43 milyar dolara satın aldı!

Koronavirüs aşısı için Alman BioNTech ile birlikte çalışan Amerikan ilaç şirketi Pfizer, kanser hastalığına karşı harekete geçti. Şirket, biyoteknoloji şirketi olan Seagen’i satın aldı.

Teknolojinin ilerlemesi, bilgiye erişimin kolaylaşması gibi olumlu gelişmeler ile birlikte tıp dünyasında da yeni keşiflere imza atılmaya başlandı. Bugün salgın hastalıklara karşı tüm dünya ülkeleri el ele vererek aşılar ve ilaçlar geliştirmeye devam ederken son olarak dünyayı etkisi altına alan ve toplamda 6 milyon kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan koronavirüs salgınına karşı önemli adımlar atıldı. Alman BioNTech tarafından bulunan koronavirüs aşıları, milyonlarca insanın hayatını resmen kurtardı.

Koronavirüs alt varyantları ile hayatımızda bulunmaya devam ederken diğer ölümcül hastalıkların tedavileri için de çalışmalara devam edildiği belirtildi. Dünya genelinde çok sayıda bilim insanının üzerinde çalıştığı konulardan birisi de kanser hastalığı olarak öne çıktı. Kesin bir tedavi yönteminin olmaması, çeşitlerine bağlı olarak erken tanının hayati önem taşıması gibi faktörlerden ötürü bilim insanlarını çıkmaza sokan kanser hastalığı, son dönemlerde gribal bir enfeksiyon gibi herkeste gözlenmeye başlandı. Yaş, cinsiyet fark etmeksizin vaka sayılarında artış gözlenmesi, bilim insanlarının kanser ile mücadele kapsamında harekete geçmesine yol açtı.

Dünya genelinde birçok bilim insanı, ilaç şirketleri ve diğer kuruluşlar kanser hastalığına kesin bir tedavi yöntemi bulabilmek adına yoğun bir şekilde çalışmaya devam ederlerken son haber Amerikan ilaç şirketi Pfizer’dan geldi. Koronavirüs aşısı kapsamında Alman BioNTech’e destek veren Pfizer, biyoteknoloji şirketi Seagen’i satın aldığını duyurdu.

43 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM!

pfizer-kansere-savas-acti-o-sirketi-43-milyar-dolara-satin-aldi-2.jpg

Son dönemlerde kanser çalışmaları üzerinde yoğunlaşan Pfizer, bu konuda yeni bir adım attığını ve küresel biyoteknoloji şirketi Seagen’i satın aldığını duyurdu. Pfizer, 43 milyar dolarlık işletme değeri olan şirkete, hisse başına 229 dolar ödedi.

GELİRİ ARTIRMA HEDEFİ!

Seagen’i 43 milyar dolar karşılığında nakit olarak satın aldığını açıklayan Pfizer, satın alma işleminin her iki şirket tarafından onaylandığını belirtti. 20230 yılına gelindiğinde Seagen’in Pfizer’in gelirine 10 milyar dolardan fazla katkıda bulunmasının hedeflendiğini belirten Pfizer, satın alma işleminin onkoloji alanında şirketin konumunu güçlendireceğini ifade etti.