Ramazan ayında oruç tutacaklara Canan Karatay öyle bir tarif verdi ki… Bu sahurluk gün boyu zinde tutuyor!

Ramazan ayında oruç tutacaklara Canan Karatay öyle bir tarif verdi ki… Bu sahurluk gün boyu zinde tutuyor!

Ramazan’da oruç tutmak zor olabilir ve bu dönemde sağlıklı bir vücudu korumak için doğru beslenme çok önemlidir. Prof. Dr. Canan Karatay, ramazanda sağlıklı beslenme konusunda önemli tavsiyelerde bulundu. İşte detaylar…

Ramazan, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar için manevi yansıma ve öz disiplin ayıdır. Sağlıklı bir beden ve zihin için bu dönemde doğru beslenme şarttır. Dr. Karatay'ın sahur ve diğer beslenme önerileriyle ilgili önerileri, Ramazan ayında sağlıklı ve zinde kalmanıza yardımcı olabilir. Onun tavsiyelerine uyarak, diyetleri hakkında bilinçli seçimler yapabilir ve daha sağlıklı ve daha doyurucu bir Ramazan deneyimi yaşayabilirsiniz.

Peki, Ramazan ayında özellikle sahurda nasıl beslenmeliyiz? İftar ve sahurda hangi besinler tüketilmelidir? İşte ünlü sağlıkçı Canan Karatay'ın iftar ve sahur için beslenme önerileri…

VÜCUDUNUZU ORUCA HAZIRLAYIN!

ramazan-ayinda-oruc-tutacaklara-canan-karatay-oyle-bir-tarif-verdi-ki-bu-sahurluk-gun-boyu-zinde-tutuyor-2.jpg

Karatay, vücudu en az bir hafta önceden oruca hazırlamanın önemine vurgu yapıyor. Oruç sırasında vücudun düzgün çalışması için yeterli su ve tuz alımı çok önemlidir. Dr. Karatay'a göre ramazandan 5-10 gün önce vücudumuza yeterince su ve tuz girmesini sağlamalıyız. Yeterince su içmek ve tuz açısından zengin yiyecekler tüketmek, orucun ilk birkaç gününde baş ağrılarını ve diğer yaygın şikayetleri önlemeye yardımcı olabilir.

SAHUR İÇİN MÜKEMMEL ÖNERİLER

Dr. Karatay'a göre ramazan ayında günün en önemli öğünü sahurdur. Karatay, sağlıklı bir sahur için vücuda enerji, mineraller ve sağlıklı yağlar sağlayan süper bir besin olan yumurta tüketilmesini öneriyor. Dr. Karatay, iki yumurtayı bol tereyağına kırıp yemeyi, omlet yapmayı ya da yumurta, domates ve biberle geleneksel bir Türk yemeği olan menemen yapmayı öneriyor. Bilinenin aksine yumurta ve tereyağı gibi kolesterolden zengin besinleri tüketmenin kolesterol seviyesini yükseltmediğini dile getiren Karatay, yumurta sarısındaki kolesterolün kan dolaşımına geçmediğini ve kolesterol seviyesini etkilemediğini açıklıyor.

İftar sofralarında kesinlikle hazır çorba tüketilmemesi gerektiğini dile getiren Karatay, bu çorbaların içinin trans yağıyla dolu olduğunu ve çorbaların evde yapılması gerektiğini vurguladı.