Rekabet Kurumu Google'a 5. soruşturmasını açtı!

Rekabet Kurumu Google'a 5. soruşturmasını açtı!

2018 yılından bu yana Google'a tam 4 kez soruşturma açan Rekabet Kurumu tamamlanan soruşturmaların ardından 5. soruşturma için adım attı.

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru olan teknoloji devi Google sık sık soruşturmalara da maruz kalmaya devam ediyor. İlki 2018 senesinde olmak üzere bugüne kadar Google'a 4 kez soruşturma açan Rekabet Kurumu 5. soruşturma kararını açıkladı.

Soruşturmanın yeni nedeni Küçük ve Orta ölçekli işletmelerden (KOBİ) gelen yoğun şikayetler oldu. Rekabet Kurumu bu sefer Google'ın internet üzerinden bir ürün almak için arama motoruna ürün adını giren vatandaşları mecburi yönlendirmeye tabii tutup tutmadığını araştıracak.

GOOGLE MERCEK ALTINA ALINDI!

KOBİ'ler tarafından arama sonuçlarını gösterdiği bölümden önce, çoğunlukla sayfanın üst kısmında, "görseller, videolar, kullanıcılar bunları da sordu, doğrudan cevaplar, çeviri kutucuğu" gibi özelliklere de yer vererek organik sonuçları tamamen görünmez kıldığına dair iddialar ve şikayetler üzerine soruşturma kararı alındı.

Söz konusu soruşturmanın yaklaşık 6 ay sürmesi beklenirken Google tarafından da kendi savunması alınacak. Google'ın internet üzerinden bir ürün almak için arama motoruna ürün adını giren vatandaşları mecburi yönlendirmeye tabii tutup tutmadığına yönelik karar ile yeni yaptırım kararı alınıp alınmayacağı belirlenecek. Daha önceki yapılan 4 soruşturmada farklı nedenlerden dolayı dev arama motoru son derece yüklü para cezaları ödemeye mahkum edilmişti. Yeni davadan da benzer bir karar çıkıp çıkmayacağı merak konusu oldu.