Resmi Gazete'de yayınlandı! Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Sedat Önal oldu

Resmi Gazete'de yayınlandı! Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Sedat Önal oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan karar kamuoyuna duyuruldu. Buna göre Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi değişti. Sedat Önal yeni BM Daimi Temsilcisi oldu.

Resmi Gazete'de yayınlandı! Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Sedat Önal oldu: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete'de yayınlanan atama kararı kamuoyuna duyuruldu Buna göre Türkiye BM Daimi Temsilcisi Feridun Hadi Siniroğlu görevinden alındı ve yerine Sedat Önal getirildi.

Resmi Gazete'nin bugün yayınlanan sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni bir görevden alma ve atama kararı alındı. Buna göre Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Feridun Hadi Sinirlioğlu görevden alınarak yerine Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal atandı.

İŞTE O KARAR

cumhurbaskani-erdogan-in-imzasiyla-turkiye-nin-bm-15605723-3639-m.jpg

Feridun Hadi Sinirlioğlu 1956 yılında Görele'de doğmuştur. İstanbul Erkek Lisesi'nden mezun olan Siniroğlu daha sonra ise Ankara Üniversitesi'nde Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler 'den mezun oldu.

kapak-090319.webp

Yüksek Lisans ve Doktorasını ise Boğaziçi'nde bitirdi. 15 Ekim 2016 tarihinden itibaren de Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi görevini icra etmekteydi. Fakat bugün yayınlanan Resmi Gazete kararı ile görevden alında. Yerine ise Sedat Önal getirildi. Peki Sedat Önal kimdir?

SEDAT ÖNAL KİMDİR?

Sedat Önal ise 1963 tarihinde Kayseri'de dünyaya gelmiştir. Ankara'da Fevzi Çakmak Lisesi'nden mezun olmuştur. Daha sonra ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirmiştir.

ub4uq-1665058281-0283.webp

2018 tarihinden beri Dışişleri Bakanı Yardımcısı görevini yürütüyordu. 2023 tarihinde ise Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre ve Cumhurbaşkanı Kararnamesi'ne göre Birleşmiş Milletler Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği Özel Temsilcisi olarak atandığı kamuoyuna duyuruldu.