Sahte gözlükleri sakın kullanmayın! Kör olabilirsiniz!

Sahte gözlükleri sakın kullanmayın! Kör olabilirsiniz!

Yaz aylarında güneş gözlüğü kullanmamız gerekiyor. Fakat insanlar fiyatlarının daha cazip olması nedeniyle sahte gözlükleri tercih ediyor.

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan güneş gözlüklerinin fiyatı bazen cep yakabiliyor. Bu yüzden insanlar fiyatı cazip olan sahte güneş gözlüklerini satın alıyorlar.

Atmosfer Güneş'ten gelen zararlı ışınları ne kadar azaltsa da bu ışınlar vücudumuzdaki en hassas bölge olan gözlerimize zarar veriyor. Bilhassa alerjik konjonktiva, kuru göz, retina, albinizm rahatsızlıkları ve renkli gözlere sahip olan insanlar güneş ışınlarından daha fazla etkileniyor. Bu zararlardan korunmak için ise güneş gözlüğü kullanmak gerekiyor.

Normalde güneş gözlüklerine UV ve IR ışınlarını kıran özel filmli camlar takılır. Fakat merdiven altı üretilen güneş gözlüklerinde bu filmler yerine boya kullanılır ve boya gözde bazı komplikasyonlara sebep olur.

Sahte güneş gözlüğü kullanıyorsanız üç derecede göz hastalığına yakalanabilirsiniz. Birinci derecede korneanızda kuruluk, kaşıntı, yanma, batma, ağrı ve kanlanma olabilir ve ilaç tedavisi görmeniz gerekir. İkinci derecede gözlerinizin beyaz kısmında kanlanma ve göz kapağının çevresinde etler oluşabilir.

En ciddi sorun üçüncü derecedir. Uzun zaman sahte gözlüğü kullandığınızda sarı nokta ve katarakt gibi körlüğe neden olan hastalıklara yakalanabilirsiniz.