Sahur sofraları nasıl olmalı? Uzmanlar uyarıyor bu ürünleri sofraya koymayın

Sahur sofraları nasıl olmalı? Uzmanlar uyarıyor bu ürünleri sofraya koymayın

Ramazan ayına girildiği bu dönemde uzman diyetisyenler tarafından sahur sofralarında bulunması gereken tok tutacak ve sağlıklı besin önerileri yapıldı.

Ramazan ayına girilmesi ile birlikte sağlıklı beslenme araştırmaları vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Bu aşamada uzman diyetisyenler sahur sofralarında sabah saatlerinde mideye iyi gelecek ve uzun süre tok tutacak yiyecekleri açıkladılar.

Sahur sofraları nasıl olmalı? Uzmanlar uyarıyor bu ürünleri sofraya koymayın- Ramazan ayında öğün sayısının düşmesiyle değişen beslenme düzeni, dikkat edilmediği takdirde birçok risk faktörü oluşturuyor. Ramazan yiyecekleri konusunda uzman diyetisyen şunları açıkladı...752x395-uzmani-anlatti-ramazan-ayi-beslenme-rehberi-iftar-ile-sahur-arasinda-mutlaka-bunu-tuketin-1680079400364.jpg

Açıklamalara göre, 'Sahurda daha çok hamur işi ve yağda kızartılmış ürünler yerine sizi uzun süre tok tutacak süt, yoğurt, yumurta omega-3 kaynağı badem, fındık, ceviz gibi ürünlerin tüketimini aynı zamanda ekmek olarak da tam tahıllı ürünlerin tüketimini tavsiye ediyorum' ifadelerini konuştu.

Uzman diyetisyen, 'İftarda orucunuzu açarken bir bardak suyu yudum yudum içmenizi tavsiye ediyoruz. Sonrasında bir kepçe çorba içip 15 dakika ara vermenizi tavsiye ediyoruz. Bunun sebebi midede dolgunluk, şişkinlik ve hazımsızlık problemlerini önlemektir. İftarda daha sonrasında ana yemeğe geçerken yemeklerimizi küçük lokmalar halinde ve iyice çiğnemeye dikkat ediyoruz. Ana yemeklerimizi kızartılmış hamur işi yiyeceklerden oluşmasından ziyade daha çok sebze yemekleri, et yemekleri olmasını tavsiye ediyoruz. Bunları pişirirken de haşlama, ızgara, fırında olmasına dikkat etmenizi öneriyoruz' dedi

0x0-uzmani-anlatti-ramazan-ayi-beslenme-rehberi-iftar-ile-sahur-arasinda-mutlaka-bunu-tuketin-1680079410927.jpg​​​​​​​

Ramazan ayında iftarla sahur arasında kişiden kişiye değişmekle beraber 2 ila 2,5 litre su tüketimini tavsiye ediyoruz. Aynı zamanda herhangi bir rahatsızlığı yoksa tansiyon gibi, mide rahatsızlığı gibi; bir şişe maden suyu içilmesini tavsiye ediyoruz. Ramazan ayında hem bireylerin kendilerini daha dinç hissetmesi, hem sindirim problemlerini önlemesi açısında iftardan 1,5 saat sonra yarım saat yürüyüş tavsiye ediyoruz" diye konuştu.