Şimdi bu formül konuşuluyor; “Gül bağımsız aday”

Şimdi bu formül konuşuluyor; “Gül bağımsız aday”

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı adaylığında ısrar etmesi muhalefet cephesini fena karıştırdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesi için Meral Aksener’i ikna etmeye çalışırlarken 11.Cumhurbaşkanı Abdullah gül içinde kulislerde yeni bir formül dillendirilmeye başlandı.

BAĞIMSIZ ADAY

Kulislerde konuşulan iddialara göre 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül geçen hafta içerisinde eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski bakanlardan Ali Babacan ve bazı önemli isimlerle İstanbul’da görüşmeler yaptı. Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili değerlendirilmelerde bulunan Abdullah Gül’ün muhalefetin çatı adayı olarak ortaya çıkmayı istediği ancak bu gerçekleşmezse bağımsız aday olmayı da planladığı kaydedildi. Kulislerde konuşulanlara göre Abdullah gül bir formüle göre CHP HDP ve SP’nin ortak adayı olacak ikinci formüle göre ise Abdullah Gül CHP ve SP’nin ortak adayı olarak gösterilecek. Ancak Gül’ün 100bin imza ile bağımsız aday olarak ortaya çıkmayı da gündemine aldığı bilidirldi.

İKİNCİ TUR HESABI

Öte yandan dillendirilen iddialara göre muhalefet Cumhurbaşkanlığı seçiminde hesaplarını 2. Tut üzerinden yapmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1. Meral Akşener’in de 2. Aday olarak 2.tur seçimlerine kalması halinde yine hesaplar Abdullah Gül üzerine konuşulmaya başlandı. Konuşulanlara göre Meral Akşener 2. turda 2.sırada çıksa bile çekilmeye ikna edilerek 3.aday olması beklenen Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına sürüleceği ifade edildi.

CHP’DE YENİ BİRŞEY YOK

CHP’de Cumhurbaşkanları adayları arasında Yalova Milletvekili Muharrem İnce İstanbul Milletvekili İlhan Kesici Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen ile Sadet Partisi Eski Genel Başkanı Murat Karayalçın’ın isimleri güncelliğini koruyor ancak CHP’nin tek başına cumhurbaşkanı adayı göstermek zorunda kalması durumunda genel başkan Kemal Kılıçdaroğu’nun Cumhurbaşkanı seçimine katılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

AVAZTURK