Sizde Bunu Yapıyorsanız Dikkat! Uzmanlar Ölümcül Riske Sahip Olan Alışkanlıklar İçin Uyardı!

Sizde Bunu Yapıyorsanız Dikkat! Uzmanlar Ölümcül Riske Sahip Olan Alışkanlıklar İçin Uyardı!

Birçok sebze ve meyve kullanım sırasında fazla gelir ve kesildikten sonra buzdolabına geri koyulur. Uzmanlar, birçok kişi tarafından yapılan bu hareket konusunda uyarılarda bulundu.

Uzmanlar hemen hemen herkesin sahip olduğu bir alışkanlık konusunda uyarılarda bulundu. Hazırlanan yemekler için ya da tüketilmek için kesilen meyvelerin fazla gelmesi durumunda yarısını buzdolaplarına saklanması, sağlık için büyük tehditler oluşturuyor. Uzmanlar, yapılan bu hareketin zehirden birden bile ölümcül sonuçlara neden olabileceği konusunda uyardı.

Tüketmeden ve buzdolabında muhafaza etmeden önce bazı besinlere dikkat edilmesi gerekiyor. Sindirim sistemi ve sinir sistemine kadar birçok olumsuz etkilere neden olan besinlerin, bir gece bile buzdolabında bekletilmesi büyük bir tehlike oluşturuyor. Bu konuda uzmanlar, özellikle dikkat edilmesi gereken sebze ve meyveler olduğunu belirtiyor.

PATATES SOĞANA DİKKAT

gorselkullan12345555.jpg

Uzmanlar, kesildikten sonra kesinlikle buzdolabına konulmaması ve hatta kesildikten sonra tüketilmemesi gereken besinler arasında patatese dikkat çekiyor. Kök sebzeler arasında yer alan patateste sürekli hareket halinde olan bazı mikroorganizmalar bulunur. Bu mikroorganizmalar hava ile temas sırasında çoğalır ve güçlü bir zehre dönüşebilir. Bu nedenle, patatesin tüketimine ve muhafazasına dikkat edilmesi gerekiyor. Keza soğan da ikiye bölündükten sonra asitle etmeye başlayan bir gıdadır. İçerisinde yüksek oranda asit bulunması, soğanın dolapta saklanmasının ve daha sonra tüketilmesinin mide ve sindirim sistemine hasar vermesine neden olmaktadır.

LİMONUN YARISINI BUZDOLABINA KOYMAYIN

limon-suyu-ilave-etmek.webp

Yarısı kullanıldıktan sonra buzdolaplarında saklanan gıda ürünü en çok limon olarak karşımıza çıkıyor. Limon ikiye bölündükten sonra içerisindeki asit hava ile temas eder ve limonun hiçbir özelliği kalmaz. Limonun kesilen yarısını saklanması, içerisindeki sıvının hemen kurumasına neden olur. Aynı şekilde turp da kesildikten sonra buzdolabında ya da dışarıda bırakılmaması gereken gıda ürünleri arasında yer almaktadır. Gaz sıkışmasına neden olan turp, dışarıda ya da buzdolabında saklandığında içindeki özün artmasından dolayı, gaz sıkışması yaşanmasını arttıracaktır.