Tırnak bakımı için tüyolar! Daha sağlıklı ve uzun tırnaklar için bu yöntemleri deneyin!

Tırnak bakımı için tüyolar! Daha sağlıklı ve uzun tırnaklar için bu yöntemleri deneyin!

Birçok kişi tırnaklarının güçsüz yapısından dolayı mustariptir. Tırnakların sürekli kırılması, tırnak bakımlarını da güçleştirmektedir. Tırnak bakımı için tercih edebileceğiniz bu yöntemler ile tırnakların daha güçlü bir yapıya sahip olmasını sağlayabilir

Tırnaklardan birinin kırılması, diğer tüm tırnaklarında kesilmesine neden olmaktadır. Özellikle uzun tırnak kullanmayı tercih eden kadınlar için güçsüz tırnak yapıları büyük bir sorundur. Tırnakların sürekli olarak kırılması, tırnak uzatılmasını engellemektedir.

Bazı doğal yöntemler uygulanarak yapılacak olan tırnak bakımları ile tırnakların daha güçlü yapılara sahip olması sağlanabilmektedir. Doğal yöntemler ile güçlendirilecek olan tırnak yapıları, tırnakların da daha kolay bir şekilde uzatılmasını ve uzun tırnakların rahatlıkla kullanılabilmesini sağlayacaktır. Tırnak yapılarının zayıf olmasının birçok farklı nedeni olabilmektedir. Bu nedenler arasında genetik faktörler olduğu gibi yetersiz ve düzensiz beslenmekte yer almaktadır.

VAZELİN İLE TIRNAKLARINIZI GÜÇLENDİRİN

7d870be273b031830c816ed894ef4b43.jpg

Vazelin kullanımı özellikle kış aylarında tırnak çatlamalarını ve kurumaları engellemektedir. Tırnağa bir kat olarak sürülecek vazelinin üzerine pamuklu eldiven giyilerek uyunması ve sabah ellerin yıkanarak vazelinden arındırılması ile tırnak yapıları güçlendirilmektedir. Temizlik yaparken eldiven kullanmakta, tırnak yapılarının korunması adına büyük öneme sahiptir. Temizlik sırasında kullanılan malzemelerin kimyasal içerikleri, tırnak yapılarına zarar vermektedir.

SÜT VE DOMATES SUYU İLE BAKIM YAPIN

Kalsiyum kaynağı olan süt, tırnakların kalsiyum ihtiyacını karşılar. Ilık bir sütün kase içerisine koyulması ve tırnakların beş ile on dakika gibi bir süre sütün içerisinde bekletilmesi, bu bakım için yeterlidir. Süt bakımı tırnaklar için her gün tercih edilebilir. Dokuların güçlenmesini sağlayan domates suyu aynı zamanda, kırılgan bir yapıya sahip olan tırnakları güçlendirir. İki yemek kaşığı domates suyu ve iki damla biberiye yağı ile elde edilecek karşım içerisinde, tırnakların on dakika bekletilmesi yeterlidir. Ayrıca tırnakların kırılmasını önlemek için limon suyunun bir pamuk yardımı ile tırnaklara uygulanması da oldukça faydalıdır.