Türkiye'de tüp bebek tedavisi yoğunluğu!

Türkiye'de tüp bebek tedavisi yoğunluğu!

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Volkan Turan tüp bebek tedavisiyle çocuk sahibi olmak isteyen kişilerin yurt dışından Türkiye'ye yoğun bir şekilde geldiğini belirtti.

Çocuk sahibi olmak isteyen milyonlarca çift tüp bebek tedavisini denemeye devam ederken bu noktada Türkiye'ye büyük bir göç olduğu açıklandı. Yurt içinde vatandaşların tüp bebek tedavisinden yararlanmalarının yanı sıra yurt dışından da bu anlamda pek çok göç yaşandığı belirtildi.

YURT DIŞINDAN TALEP DAHA ÇOK!

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Volkan Turan tüp bebek tedavisiyle çocuk sahibi olmak isteyen kişilerin yurt dışından Türkiye'ye yoğun bir şekilde geldiğini belirtti. Çocuk sahibi olmak isteyen ve doğal yollarla bunu başaramayan çiftlerin tedavi için en çok tercih ettiği yöntemlerden birisi tüp bebek tedavisi olurken tüp bebek tedavisine olan yoğunluğun sadece yurt içi değil yurt dışından da büyük talep gerçekleştiği belirtildi.

Çocuk yapmanın ertelenmesinin yumurtala rezervlerini düşürdüğünden bahseden ve normal yollarla çocuk sahibi olamayan kişilerin tüp bebek tedavisine başvurduğunu söyleyen Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Volkan Turan açıklamasında "Önceden her 11 çitten biri kısırlık durumuyla karşılaşıyordu. Bu oranın son yıllarda her 6 çiftten bir çifte kadar düştü diyebiliriz. Bu durumun belli başlı nedenleri var. Özellikle düzensiz beslenme maalesef kadın ve erkeklerin üreme gelişimini kısıtlıyor. Kötü beslenme kadınların yumurta rezervlerini daha hızlı düşürebiliyor. Erkeklerin ise sperm kalitesini düşürebiliyor. Çocuk yapmayı ertelemek de yumurta kalitesini etkiliyor. Çünkü çiftler ilerleyen yaşlarda çocuk sahibi olmaya karar veriyor ve bu da çiftlerin normal yollarla çocuk sahibi olması zorlaştığından daha çok tüp bebek tedavisine başvuruyorlar" dedi.

ANNE YAŞI OLDUKÇA ETKİLİ!

Özellikle de kadınların yaşı ilerledikçe çocuk sahibi olma durumunun azaldığını belirten Turan "Anne yaşı ilerledikçe başarı elde etmek için toplanan yumurta sayısı da artıyor. Ancak yaş ilerledikçe de kadınların yumurta sayısında bir azalma meydana geliyor. Bu ters orantı nedeniyle tüp bebek başarı oranları da düşebiliyor" dedi.