Türkiye’nin toplam test sayısı 2,1 milyonu geçerken iyileşen hasta sayısı 130 bin oldu

Türkiye’nin toplam test sayısı 2,1 milyonu geçerken iyileşen hasta sayısı 130 bin oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sosyal Medya hesabından coronavirüse dair son 24 saat ve toplam verileri paylaştı.

Türkiye’nin koronavirüsle mücadele stratejisinde önemli bir rolü olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin koronavirüs mücadelesindeki son 24 saatlik verilerle toplam verilerini paylaştı. Koca, toplam test sayısının 2,1 milyonu geçtiğini, iyileşen hasta sayısının da 130 bine ulaştığını belirtti.

Yoğun bakıma ihtiyaç duyan hasta sayısının azaldığını da belirten Koca, el hijyeni maske ve sosyal mesafe uyarısını yineledi.

Bu arada Bakan Koca gün içinde yaptığı başka bir paylaşımda Çince yazı olduğu bir görsel ekleyip “Sokağa çıkma kısıtlamasının kalkması, her şeyin normale döndüğü anlamına gelmesin. Eğer tedbirlerle kendinizi virüse karşı güvenceye almazsanız, karşılaşacağınız sonucu bilemezsiniz. Türkçesi: Bir Koronavirüs hastasının yoğun bakımda yaşadıkları size Çince kadar yabancıdır” ifadelerini kullanmıştı.

Koca daha sonra yaptığı ve covid-19’la mücadelede son 24 saat verilerinin de yer aldığı paylaşımında ise şunları kaydetti:

bakan-koca-paylasim-copy.jpg

“Toplam test sayımız 2,1 milyonu geçti. İyileşen hasta sayımız 130 bin. Yoğun bakıma ihtiyaç duyan hasta sayımız azalıyor. Gelecek günler, el hijyenine özene; maske + sosyal mesafe kuralının her ikisine uymamıza bağlı. DAHA İYİ TEDBİR, daha iyi sonuçtur.”

AVAZTÜRK