Üç aylarda çekilecek zikirler ve tesbihler neler?

Üç aylarda çekilecek zikirler ve tesbihler neler?

Bugünden itibaren üç aylarına girmekle birlikte İslam dininde önemli olan bu üç ayda hangi zikirler ve tesbihler çekilir vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte üç aylarda çekilmesi gereken zikir ve tesbihler..

Üç aylarda çekilecek zikirler ve tesbihler neler?: Üç aylarda çekilecek zikir ve tespihler Recep ayına girilmesi ile birlikte arama motorlarında aratılmaya başlandı. Üç aylar Recep, Şaban ve Ramazan ayını kapsamaktadır.

23 Ocak 2023 tarihi ile başlayan üç aylar İslam dininde oldukça önemli kabul edilmektedir. Edilen duaların kabul olduğuna inanılan bu aylarda Müslümanlar tesbih çekerek zikir duaları etmektedirler. Hangi tesbihin ve zikrin çekildiğini merak eden vatandaşlar arama motorları üzerinden araştırmalar yapıyorlar. İşte üç aylarda çekilecek tesbih ve zikirleri Avaz Türk olarak sizler için derledik.

RECEP AYIN İÇİN ÇEKİLECEK TESBİH VE ZİKİRLER

Recep ayında tesbih çekmek ve zikir yapmak zamanımızın çoğunu ibadete ayırmak çok sevaptır. Bu ayda ilk 10 gün, ikinci 10 gün ve üçüncü 10 gün tesbihleri bulunmaktadır. Buna göre üç aylarının girdiği bugünden itibaren üç aylar bitene kadar her gün 1100 kere "La İlahe İllallah" çekilir. Ayrıca 100 kere de "Muhammedürresulullah" diye bu tesbihe devam edilecektir. Bunlardan sonra 1660 kez "Ya Allah" tesbihi çekilmektedir.

10 gün 100 dea Sübhana'llahi'l - hayyil-kayyum

10 gün 100 defa Sübhana'llahi'l - ehadi's-samed

10 gün 100 defa Sübhana'llahi'l -gafuri'r-rahim tesbihleri çekilmektedir.

RECEP AYINDA ÇEKİLMESİ GEREKEN ZİKİRLER

Recep ayına girmekle birlikte 'Allahümme bârik lenâ fi Recebe ve Şa'ban, ve belligna Ramazan' zikri çekilmelidir. Ayrıca Recep ayının ilk 10 günü 100 kez 'Sübhana'llahi'l-hayyil-kayyum' zikri çekilirken Recep ayının ikinci 10 günü ise 100 defa 'Sübhana'llahi'l-ehadi's-samed' tesbihi çekilmelidir. Ayrıca son 10 günü ise 100 defa 'Sübhana'llahi'l-gafuri'r-rahim' zikri çekilmektedir.

ŞABAN AYINDA ÇEKİLMESİ GEREKEN ZİKİR VE TESBİHLER

Şaban ayının ilk 10 gününde 100 kez 'Ya latifu celle şanühü' zikri

Şaban ayının ikinci 10 gününde 100 kez 'Ya rezzaku celle şanühü'

Şaban ayının son 10 gününde ise 100 defa 'Ya azizü celle şanühü' zikri çekilmelidir.

RAMAZAN AYINDA ÇEKİLMESİ GEREKEN ZİKİR VE TESBİHLER

Ramazan ayının ilk 10 günü 100 kez 'Ya erhame'r- rahimin', Ramazan ayının ikinci 10 günü100 kez Ya gaffarü'z- zünüb' ve Ramazan ayının son 10 günü ise 100 kez 'Ya 'atika'r- rikab'i çekilerek dua edebilir ve zamanınızı ibadete ayırabilirsiniz.