Vitamin eksikliği meğer bunlara da neden oluyormuş! Uzmanlardan peş peşe uyarılar gelmeye başladı

Vitamin eksikliği meğer bunlara da neden oluyormuş! Uzmanlardan peş peşe uyarılar gelmeye başladı

Vücudumuzda vitaminlerin eksikliği nedeni ile pek çok olumsuz durumun meydana geldiğinin bilinmesinin ardında konu ile ilgili uzmanlardan uyarılar gelmeye başladı.

Pek çok vatandaşın ortak olarak yaşadığı problemlerden biri olan uykusuzluğun en önemli nedenlerden birinin de vitamin eksikliği ortaya çıktı. Gün içerisinde sürekli olarak uykusuz, yorgun ve bitkin olduğunu ifade eden kişilere uzmanlardan yapılan uyarılar doğrultusunda kişilerin bu problemlerinin vitamin eksikliğinde kaynaklanabileceği öğrenildi. Elbette bunun yanında pek çok nedenlerin uykusuzluğa neden olabileceği öğrenilse de gelen bilgiler doğrultusunda kişilerin atladığı ve akıllara gelmeyen nedenlerden birinin de vitamin eksikliği olabileceğinin unutulmaması gerektiği ifade edildi.

VİTAMİN EKSİKLİĞİNE DİKKAT!

Konu hakkında Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı, Uzm. Dr. Safiye Arık tarafından önemli açıklamalar yapıldı. Vitamin eksikliğinden kaynaklanabilecek ola uykusuzluğa değinen Arık, “Çok sayıda kişi uyku sorununun vitamin değerlerinden kaynaklı olduğunun farkında değildir. Uykusuzluk nedenleri ve belirtileri kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. D vitamini eksikliği, demir eksikliği, B12 eksikliği, B6 ve B2 vitamini eksikliği, kalsiyum eksikliği yetişkinlerin yanı sıra çocuklarda da uykusuzluğa neden olabilir. Özellikle D vitamini eksikliği yaşayan kişilerde uykusuzluk sıkça görülebilir." dedi

TAKVİYELERE BAŞVURMAK GEREKEBİLİR!

Bu sorunu şu an her ne kadar ciddi boyutlarda gibi görünmese de uykusuzluğun zaman içerisinde kişilerin yaşam kalitesini düşürdüğü görülmektedir. Bu nedenle de buna bir çözüm bulmak gerektiği ifade edilmiştir. Konuya ilişkin ise gerekli tedavi yöntemlerinden bahsedilerek, “Çocuklar için de yetişkinler için de düzenli sağlık kontrollerinin yanı sıra vitamin değerlerini düzenli olarak kontrol ettirmek oldukça önemlidir. Demir eksikliğiniz ve eşlik eden bulgularınız varsa uzman bir hekime başvurarak ilgili vitamin desteği almak gerekmektedir. Çay tüketimi ve kafein tüketimi azaltılmalıdır. Yüksek ve demir ve B12 vitamini almanın en önemli yöntemi hayvansal gıda tüketmek ve düzenli beslenmektir. Bunun için kırmızı et ve sakatat yanı sıra balık ve yumurta ile günlük olarak yetecek demir ve B12 vitamini alınabilir. Uykusuzluk ve huzursuz bacaklar sendromu olan hastaların neredeyse hepsinde demir eksikliği bulunmaktadır. Düzenli sağlık kontrolü ve uzman bir hekim önerisi ile demir eksikliği ve vitaminlerle ilgili takviye alınabilir” şeklinde kişilerin en kısa ve en sağlıklı şekilde uykusuzluk probleminin önüne nasıl geçebileceklerinden bahsedildi.