Yargı Reformu Paketi ‘PKK sizi tükürüğüyle boğar’ diyen alçağa da tahliye getirdi

Yargı Reformu Paketi ‘PKK sizi tükürüğüyle boğar’ diyen alçağa da tahliye getirdi

Yargı Reformu paketi, MİT Tırlarına baskın ihanetinin belgelerinin yayılması nedeniyle tutuklu Eren Erdem’den sonra PKK sizi tükürüğüyle boğar” diyen HDPKK’lı vekile de vurdu.

Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren Yargı Reformu paketi terör örgütü PKK ile ilişkili isimlere yaradı. HDP milletvekili Abdullah Zeydan, yürürlüğe giren Yargı Reformu Paketi doğrultusunda, “Hakkındaki hükmün, yasal değişiklik nedeniyle temyizi üzerine infazın durdurulması” kararıyla tahliye edildi.

4 Kasım 2016 tarihinden bu yana Edirne F Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu ve hükümlü olarak bulunan 26. dönem HDP milletvekili Abdullah Zeydan, “PKK sizi tükürüğüyle boğar” şeklindeki alçakça ifadeleriyle uzun süre gündeme oturmuştu. Zeydan’ın bu açıklamaları toplumsal infiale sebep olmuştu.

MİT Tırlarına yönelik baskın ve baskına dair belgelerin yayınlanması sebebiyle tutuklu bulunan Eren Erdem’den sonra PKK ile doğrudan irtibatı ve sarf ettiği bu sözlere rağmen Zeydan’ın Yargı Reformu Paketi’nin getirdiği düzenlemeden yararlanarak tahliye edilmesi, bu paketle ilgili kafalardaki kuşkuları arttırdı.

İŞTE PAKETİN GETİRDİĞİ LEHE DÜZENLEME İLE TAHLİYE EDİLEN ABDULLAH ZEYDAN’IN O ALÇAK SÖZLERİ İFADE ETTİĞİ KONUŞMASI