Yeni Kanser Belirtisi Bulundu! Bu Belirtiniz Varsa Aman Dikkat!

Yeni Kanser Belirtisi Bulundu! Bu Belirtiniz Varsa Aman Dikkat!

Dünyada her yıl birçok kişinin ölümüne neden olan kanser, hala çağımızın en tehlikeli hastalığı olarak kabul edilmektedir. Yapılan araştırmalar, kanserin önemsenmeyen bir belirtisinin olduğunu ortaya koydu.

Her yıl milyonlarca kişinin ölümüne neden olan kanser, farklı pek çok türe sahiptir. İnsanlarda farklı nedenlerden dolayı kanser hastalığı meydana gelebilmektedir. Kanser hastalığında erken teşhis, kanser hastalarının kurtarılabilmesi adına büyük bir öneme sahiptir.

İlerleyen kanser hastalıklarında tedavi çok nadir olarak olumlu sonuçların alınmasını sağlamaktadır. Uzmanlar tarafından yapılan bir araştırmada, kanserin ilişkili olduğu yeni bir semptom daha fark edildi. Gerçekleştirilen araştırmalarda, kanser hastalarının yüzde 75’inde bu belirtinin olduğu tespit edildi.

KANSERDE ERKEN BELİRTİ KEŞFEDİLDİ

640xauto-3.webp

Dr. Deborah Lee kanser hakkında yeni bir belirtinin olduğunu açıkladı. Çoğu zaman önemsenmeyen ve göz ardı edilen bu belirtinin, kanserin erkenden fark edilmesine fırsat sunduğu tespit edildi. Kanserli tümörün konumuna bağlı olarak, erken uyarı işaretlerinden birinin olabileceği açıklandı. Dr. Lee; ‘’Kaşıntı ya da kaşıntılı cilt, aşırı kaşıma ihtiyacı ile dikenli hissedilen cildi tanımlar.’’ dedi. Aynı zamanda Dr. Lee; ‘’Kaşıntının pankreas kanserinin erken ya da geç bir belirtisi olup olmadığı, tümörün nerede geliştiğine bağlıdır.’’ dedi.

PANKREAS KANSERİNİN ERKEN BELİRTİSİ KAŞINTI

16639370-728xauto.webp

Kaşıntı ile ilgili detaylı bilgiler veren Dr. Deborah Lee açıklamalarında şu bilgilere yer verdi; ‘’Kaşıntı hissi kalıcı olabilir ve tüm cildinizi ele geçirebilir. Kaşıntı, sarılık olan hastaların yüzde 80 ila 100'ünde görülen pankreas kanserinin yaygın belirtisidir. Cilt rengindeki değişiklik, safra pigmenti bilirubinin birikmesinden kaynaklanmaktadır. Bu normalde bağırsaklara atılır, ancak kanser geçiş yolunu tıkadığı için, bilirubin kan dolaşımında birikir ve deride birikir.’’ Doktor aynı zamanda, tuvaletteki değişimlere de dikkat çekti ve açıklamasına şu şekilde devam etti; ‘’Hastalar dışkılarının solgunlaştığını ve idrarlarının renginin daha koyu olduğunu fark eder. Dışkı yağlı görünebilir ve tuvalette yüzebilir, yıkanması zor olabilir. Cildinizin sarardığını fark ederseniz ve soluk dışkı ve koyu renkli idrarınız varsa, acilen doktora görünmelisiniz.’’