Yumurtayı buzdolabında muhafaza edenler dikkat! Uzmanlar bakteri uyarısında bulundu

Yumurtayı buzdolabında muhafaza edenler dikkat! Uzmanlar bakteri uyarısında bulundu

Özellikle de sabahları kahvaltıların vazgeçilmezi olan yumurtaların evde nasıl saklanacağı konusunda uzmanlardan uyarılar peş peşe geldi. Uzmanlar bu koruma yöntemini önermiyor.

Pek çok kişi tarafından satın alınan yumurtalar buzdolabında bulunan yumurta raflarına konularak ihtiyaç haline kadar muhafaza edilmektedir. Durum bu şekilde olunca da bu yiyecekler konusunda uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar sonucunda yumurtanın saklanmasının nasıl olması gerektiği öğrenildi. En çok tartışılan konulardan biri haline gelen yumurtanın oda sıcaklığında mı yoksa buzdolabında saklanması gerektiği iken konuya ilişkin dünyaca ünlü şef James Martin açıklamalarda bulundu.

BUZDOLABI SAĞLIKLI MI?

Yapılan araştırmalar sonucunda konuya ilişkin bilgiler veren Martin, yumurtaların gözenekli olduğunu açıklayarak bunun yanı sıra da bu nedenle kişilerin yumurtalarını tüketimden önce buzdolabında saklamamalarının en doğrusu olduğunu ifade etti. Kişilerin belki de uzun senelerden bu yana yaptıkları bu hatanın doğrusunun ise buzdolabının dışarısında belirli bir oda sıcaklığı olduğu öğrenildi.

0x0-yumurtalari-buzdolabi-kapagina-koyanlar-dikkat-1494660567130.jpg

Yumurtaların gözeneklerinin bulunması nedeni ile buzdolabında bulunan tüm bakteri ve kokuları içerisine çekeceği ifade edilerek bu nedenle de kişilerin kesinlikle plastik bölümlerde ve açık alanlarda buzdolabında yumurta saklamamaları gerektiği öğrenildi. Her ne kadar pek çok kişi için düzenli bir şekilde durması adına buzdolabında yer alan gözlere tüm yumurtalar yerleştirilse de bundan daha sağlıklı olan yöntemin ise karton kutu halinde satılan yumurtaların kendi kutuları ile muhafaza etmek oldu.

YUMURTALAR NEREDE SAKLANMALI?

Konuya ilişkin yapılan araştırmalar sonucunda buzdolabının sağlıksız olduğunun açıklanmasının hemen ardından da kişiler tarafından en çok merak edilen konu ise yumurtaların saklanma sürecinin en sağlıklı olacağı yerin neresi olduğu sorusuydu. Yine bu konuda açıklamalarda bulunan uzmanlar bir yumurtanın saklanmasında en iyi yerin ve sıcaklık seviyesinin "optimum kalite ve güvenlik" için yumurtaların 20C'nin altında sabit bir sıcak olduğuna değindi.

jgp.png

Bu nedenle de evlerde en sık tüketilen gıdalardan biri olan yumurtanın faydalarını tam bir şekilde alabilmek ve tüketim esnasında herhangi bir şekilde bakteri ya da kokuya maruz kalmamış olan yumurta yemek için uzmanlar tarafında önerilen seviyelerde yumurtaların saklanması gerektiği öğrenildi. Senelerden bu yana gelen buzdolabı alışkanlığının ise bir kenara bırakılması gerektiği önemli görülerek buzdolabında muhafaza için ise kendi kutularının yer alması gerektiği öğrenildi.