Zoraki nikâh! Meral abla ağlaya ağlaya gitti…

Zoraki nikâh! Meral abla ağlaya ağlaya gitti…

CHP-İyi Parti-SP ve DP son dakikada nikâh masasına oturdu. “Millet” adı ile genel seçimlere gitme kararı alan 4’lü ittifaka İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ağlaya ağlaya imzayı koydu.

RÖTARLI İTTİFAK

Edinilen ilgilere göre, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve MHP-Ülkücü kökenli kurmayları 4’lü ittifaka karşı uzun süre ayak diretti. CHP ile ittifakta gerek AK Parti ve gerekse de MHP tabanından oy alamayacağını düşünen Akşener ve kurmayları 4’lü yerine 3’lü ittifak önerdi. Akşener’in bu önerisi SP’de de çatlak yarattı. Bu nedenle ittifak protokolünün yazımı zaman zaman kesintiye uğradı. YSK’ya iki gün önce yapmayı planladıkları başvuru da bu yüzden iki gün ertelendi.  SP’nin önemli isimleri İyi Parti-SP-DP ittifakı konusunda ısrarcı oldu. Ancak orada da son sözü söyleyen SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu oldu. Taraflar nihayet zoraki de olsa protokol yazımında anlaşarak, durumu bugün YSK’ya iletme kararı aldı.

SP VE DP’NİN SADECE AMBLEMİ VAR

Bu arada 4’lü ittifakta milletvekili aday paylaşımı da yapıldı. Konuşulanlara göre, DP adaylarının İyi Parti listesinden genel seçimlere katılmaları konusunda görüş birliğine var4ldı. Ancak sorun SP’de çıktı. SP’nin en güçlü olduğu illerden Konya’da bile alacağı oy oranı ile milletvekili çıkaramadığı görüldü. İddialara göre bu durum üzerine SP amblemi altında milletvekili adayı gösterilecek isimlerin “tavşan” olmaları görüşü ağırlık kazandı. SP’nin asıl milletvekili adaylarını CHP ve SP listelerinden göstermesi konusunda anlaşma sağlandı.

AVAZTURK