Bebeğin kalıcı uyku saati nasıl düzenlenir? En doğru uyku eğitimi için o yaşa gelmesini beklemeyin!

Bebeğin kalıcı uyku saati nasıl düzenlenir? En doğru uyku eğitimi için o yaşa gelmesini beklemeyin!

Annenin sosyal yaşantısını sürdürebilmesi, çocuğun bilinçli bir şekilde büyütülebilmesi için uyku düzeni büyük önem taşıyor. Yeterli ve dengeli bir uyku eğitimi nasıl verilir? Ayrıntılar haberimizde

Bebeğin savunmasız olduğu dönemde gerçek hayata adapte olabilmesi ve sağlıklı bir büyüme evresi geçirebilmesi için uyku kalitesi büyük önem taşıyor. Bebeğin doğal bir uyku düzenine geçiş yapabilmesi için anne ve babaların bu konuda bilinçli olması gerekiyor. hem fiziksel hem de zihinsel aktivitelerin gelişimi açısından önemli bir dönemdir. Yapılan araştırmalar ile uykunun beyin gelişimine, hafızayı kuvvetlendirmeye, öğrenmeye kadar farklı duygulara da etki ettiği fark edilmiştir.

ÖN HAZIRLIK ŞART!

Bebek için en doğru zamanda uyku düzenini kolay hale getirebilmek verilecek eğitimle mümkündür. Kaliteli ve desteksiz şekilde uyumasını sağlamak için uykuya geçiş sürecini sağlıklı atlatmak gerekiyor. Öncelikle bebeğin uyku ortamı doğru şekilde hazırlanmalı. Uyku öncesinde belirli rutinler belirlenmelidir. Bebeğin kendi kendine de uyuyabildiği ona fark ettirilmelidir. Uyku sırasında ani müdahalelerde bulunmamalıdır.

EN DOĞRU ZAMAN…

Bebeğe uyku eğitimi verilirken bazı uzmanlar doğum itibariyle bazıları ise belirli bir standarda ulaştığında öneriyor. Bebeklerde uyku eğitimi 4 ile 6 ay aralığında verilebiliyor. Gelişim açısından en doğru zaman kabul ediliyor. Uyku eğitimi sırasında belirlenen süre anne ve babanın seçimine göre değişebiliyor. Yeni doğan süreçte uyku eğitimi düzenli bir uyku düzeni oluşturmayı tercih ediyor olsa da uzmanlar 4.aya kadar ek bir müdahaleye yapılmamasının doğru olduğunu söylüyor.

BEBEĞE EĞİTİM VERECEK KİŞİYE ÖNERİLER…

bebegin-kalici-uyku-saati-nasil-duzenlenir-en-dogru-uyku-egitimi-icin-o-yasa-gelmesini-beklemeyin.png

Uyku eğitimi sırasında eğitimi verecek olan kişinin her zaman için sabırlı ve bebeğin ihtiyacına açık olması gerekiyor. Her bebeğin aynı olduğu unutulmamalı. Karaktere göre değişebilecek süreci doğru algılayabilmelidir. Uyku eğitimine aday olan kişinin progresif geri çekilme, kontrollü ağlama gibi farklı yöntemler bulunur.

Bebeklerin uyku ortamı sessiz karanlık olmalıdır. Sabırlı ve tutarlı olmak önemlidir. Bebeğin bu süreçte aşırı ağlaması doğal karşılanmalı, endişelenmemelidir. Gerekli görüldüğünde bir uzmandan yardım alınabilir. Bebek için doğal bir uyku düzeni oluşturmak isteyenlere Tracy Hogg yöntemi de önerilir.