CHP ve İYİ Parti arasında aday krizinde çözüm belirlendi

CHP ve İYİ Parti arasında aday krizinde çözüm belirlendi

Altılı masanın çıkaracağı adayın kim olacağına ilişkin soru işaretleri halen devam ederken, aday alternatifleri arasında kimi seçileceğinde yeni çözüm belirlendi.

CHP ve İYİ Parti arasında aday krizinde çözüm belirlendi - 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimi 14 Mayıs'ta yapılacak. Aday belirsizliği halen devam eden altılı masada çözüm arayışlarına bir yenisi daha eklendi. İyi Parti ev sahipliğinde geçtiğimiz günlerdeki son toplantıda aday profili bir türlü şekillenmedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık ısrarı, CHP yönetimi masadan çıkacak ismin Kılıçdaroğlu olması yönünde baskılarını artırdı. 13 Şubat'ta toplantı sonrası adayın açıklanacağı öğrenildi.

ADAY 13 ŞUBAT'TA BELİRLENİYOR

2023 seçimlerine kısa süre kala 1 yıldır 11 defa bir araya gelen altılı masa nihayet Şubat ayında adayını açıklayacak. Altılı masa 13 Şubat'ta Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ev sahipliğinde toplanacak. Genel başkanlar toplantıda oy birliğine varacak. Çözümü o tarihe kadar yapılacak kamuoyu yoklaması belirleyecek.

CHP ve İyi Parti arasındaki aday krizinde anlaşmazlık çözüme kavuşacak. Bir sonraki toplantıya kadar iki parti anket yapacak. Kamuoyunda ön plana çıkan isimler masa gündemine getirilecek. Mutabık kılınan isim Millet İttifakı adayı olacak.

ANKET SONUCU ETKİLİ OLACAK

Kemal Kılıçdaroğlu adaylığına sıcak bakmayan başta Akşener ve partisi açıklamalarıyla gündemde geniş yankı uyandırdı. Cihan Paçacı'nın söylemleri istifasına neden oldu. Bilinen gerçek iki lider arasında anlaşmazlık çözümünü çıkmaza sürükleyen kişiler diye nitelendiren liderler partilerine uyarı yaptı.

Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş'ın aday olmasını isteyen İyi Parti, Kılıçdaroğlu'nun da listede yer verileceği kamuoyu yoklamasına göre hareket edecek.

CHP, adaylıkta Kemal Kılıçdaroğlu ismini sürekli dillendiriyor. Yaşanan anlaşmazlığın sonu bulması için çözüm anket sonuçlarında görüldü.

Muhalefet ilk defa iktidar koltuğuna bu kadar yakın hissettiği dönemde işini şansa bırakmak veya siyasi emellerin hedefine bırakmak yerine kesin kazanacak, seçmenin sandıkta destek vereceği adayı çıkarmak istiyor.

2023 seçimlerine kısa süre kaldı. Siyasi partiler seçim hazırlığını tamamladı. Yakında kamuoyuna açıklayacak.