Çiftçilere müjde! Tarımsal destek ödemeleri hesaplarda!

Çiftçilere müjde! Tarımsal destek ödemeleri hesaplarda!

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal destek ödemelerinin çiftçilerin hesaplarına yatırıldığını duyurdu. Uzun süredir beklenen bu ödemeler sayesinde çiftçilerin maddi açıdan rahatlaması bekleniyor.

Tarım sektörü için önemli olan bu desteklerin hesaplara yatırılması, çiftçilerin yüzünü güldürdü. Bakanlık, tarım sektörüne verdiği desteklerle Türkiye’nin tarımsal üretim gücünü artırmayı hedefliyor.

Sağlanan desteğe dair detaylar...

Haziran ayının ilk günlerinde, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 197 milyon TL tutarında tarımsal destek ödemeleri çiftçilerin hesaplarına yatırıldı. Her ay düzenli olarak beklenen tarımsal desteklerle ilgili detaylar bu ödemelerin gerçekleştirilmesiyle birlikte merak konusu oldu. Çiftçiler destek ödemelerinin alt başlıklarını ve ödeme tutarlarını araştırıyor. Bakanlık ülke genelindeki tarım sektörünü geliştirmek ve desteklemek amacıyla çiftçilere bu desteklerle yardımcı olmaya devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere yönelik verdiği tarımsal destek kapsamında bugün 197 milyon 283 bin 150 TL tutarındaki destekleme ödemesini çiftçilerin hesaplarına aktardı. Destekleme ödemesinin alt başlıkları ise geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu ve yedi farklı kategoride yer alıyor. Çiftçiler bu desteklerin hangi alanlarda sağlandığını ve ödeme tutarlarının ne kadar olduğunu yakından takip ediyor. Tarım sektörüne verilen desteklerin sürekli ve düzenli şekilde sürdürülmesi, ülkemizin tarımsal üreticilerinin gelişimine önemli katkılar sağlıyor.

2023 yılı Haziran ayı çiftçi desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada çiftçilere yönelik tarımsal destek kapsamında yedi farklı alt kategoride ödeme yapıldığı belirtildi. Dahil olan alt kategoriler ve ödenen tutarlar şu şekildedir;

  • Hububat Baklagil – Dane Mısır desteği 48 milyon 992 bin 707 TL
  • Kırsal Kalkınma Yatırımları desteği 48 milyon 485 bin 363 TL
  • Yağlı Tohumlu Bitkiler desteği 43 milyon 28 bin 44 TL
  • Lisanslı Depoculuk desteği 36 milyon 503 bin 165 TL
  • Sertifikalı Tohum Üretim desteği 18 milyon 942 bin 163 TL
  • Hayvan Gen Kaynakları desteği 717 bin TL
  • Mazot ve Gübre desteği 614 bin 708 TL

Bu desteklerin çiftçilerimizin tarımsal faaliyetlerine katkı sağlaması ve sektörün gelişimine destek olması hedefleniyor.