Kulak temizliği sırasında herkes aynı hatayı yapıyor! Aman dikkat bu hata yüz felcine neden oluyor

Kulak temizliği sırasında herkes aynı hatayı yapıyor! Aman dikkat bu hata yüz felcine neden oluyor

Kulak temizliği sırasında yaptığımız yanlış yöntem çok pahalıya mal olabilir. Yüz felci riski var. Aman dikkat.

Kulak temizliği sırasında herkes aynı hatayı yapıyor! Aman dikkat bu hata yüz felcine neden oluyor: Kulak temizliğini kulak çubuğu kullanarak yapanlar aslında çok riskli bir temizleme yöntemi olduğunun farkında değiller. Bu yöntem yüz felcine bile sebep olabiliyor. Kulakta oluşan kir doğal bir süreç olup kulak sağlığını korumaktadır. Burada oluşan kiri yanlış yöntemlerle temizlemeye kalkmak yarardan çok zarar vermektedir. Kulak kirini temizlemek için kulak çubuğu kullanmak çok zararlı fakat buna karşın kulak çubuğunun kullanımı insanı iyi hissettirmektedir.

KULAK ÇUBUĞU İLE TEMİZLEMEK ÇOK TEHLİKELİ

Kulağın iç kısmını kaşıyarak rahatlatmaktadır. Ama bu yalnızca anlık bir rahatlama olacaktır. Dikkat ettiyseniz kulak çubuğu ile kulağınızı temizledikten sonra kulağınız bir süre ağrır. Hatta temizleme sırasında da sürekli öksürürsünüz. Çünkü kulak çubuğu ile temizlik yapmak kulak kirinin olduğundan daha derine inmesine sebep olur. Bununla birlikte temizlerken itme sırasında kulak kirinin kulaktaki deliği tamamen kapatabilir ve geçici işitme kaybına bile sebep olabilir.

AMAN DİKKAT YÜZ FELCİ YAŞAMANIZA SEBEP OLABİLİR

Bununla da kalmıyor kulaktaki hassas noktalara zarar verme gibi bir durumda kalıcı hasarlarda oluşabiliyor. Çubuğu temizlik esnasında kulak içerisine sert bir şekilde itmek ya da yanlışlıkla elinizden kayması sonucunda kulak çubuğunun gereğinden fazla kulağınızın içine girmesi gibi durumlarda zar yırtılmaları ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu da kulakta tedavisi çok uzun süreçler gerektiren ve çok ağrı yapan kanamalara ve morarmalara neden olabiliyor. Ayrıca kulak çubuğunun yanlış ve hassas noktalara sert bir şekilde temas etmesi ile yüz felci ile karşı karşıya kalmak da mümkün.

KULAK KİRİ KULAK SAĞLIĞINI KORUR

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Argün Ediz Yorgancılar tarafından kulakta bulunan kirin çıkarılmasına gerek olmadığını fakat ekstra bir kirlilik var ise bu durumda mutlaka bir doktora danışılması gerektiğini söyledi. Kulakta bulunan kir kulak sağlığını korumakta. Kulağa kulak çubuğu ile müdahale edilmemesi gerektiğini vurguladı.