Telefonu olan herkesi ilgilendiriyor! Telefonunuzda o uygulama yüklüyse hemen silin

Telefonu olan herkesi ilgilendiriyor! Telefonunuzda o uygulama yüklüyse hemen silin

Telefonu çok kullanmadığınız halde şarjı çok hızlı bitiyorsa bunun sebebi bazı uygulamalar ve yazılımlar telefon kullanılmadığında bile çalışıyor durumda kaldığı içindir. Bu uygulamalar telefonunuz bataryasına zarar verir. Tespit edilip silinmesi gerekir.

Telefonu olan herkesi ilgilendiriyor! Telefonunuzda o uygulama yüklüyse hemen silin: Telefon kullanıcıları telefon şarjının uzun süre gitmemesinden kısa süre içinde şarjın bitmesinden şikayetçi. Çoğu kişinin bilmediği bazı uygulamalar telefonun şarjını emiyor. Bu nedenle batarya için zararlı bu uygulamalar telefonunuzda yüklüyse mutlaka silmeniz gerekiyor.

ZARARLI UYGULAMALARI TELEFONUNUZDAN SİLİN

Telefon kullanan milyonlarca insanı ilgilendiriyor. Telefonunuzun şarjının çabuk bitmesinden şikayetçiyseniz sebebi bu zararlı uygulamalar olabilir. Zararlı uygulamalar nedeniyle telefonunuzun şarjı çok çabuk bitiyor ve bataryasını yavaş yavaş öldürüyor. Bu uygulamalar telefonu sürekli aktif halde tutuyor ve boşuna çalışmasına sebep oluyor.

Hal böyle olunca telefonun şarjı hiç kullanmadığınız zamanlarda bile çok çabuk bitiyor. Bu sebeple de zararlı uygulamaların telefonlardan silinmesi gerekiyor. Yoksa her geçen gün telefonunuza zarar vermeye devam ediyor. Telefonunuzda bu zararlı uygulamaların olduğunu şarjınızın kısa sürede bitmesinden anlayabilir ve zararlı uygulamaları tespit ederek hemen silebilirsiniz.

ŞARJIN ÇABUK BİTMESİNİN BAZI SEBEPLERİ

Bunların yanında telefonunuzda zararlı uygulamaların olduğu sinyallerini veren bazı belirtiler de bulunmaktadır. Mesela internet paketinizi çok fazla kullanmadığınız halde kısa sürede bitiyorsa bu durum da yine telefonunuzda zararlı uygulamaların olduğuna işaret etmektedir. Farklı içerikle zararlı yazılımların olduğu da söylenebilir.

Buna engel olmak için ise veri kullanımınızı inceleyebilirsiniz. Yine telefonlarınızda sizin göndermediğimiz SMS içerikleri bulunuyorsa telefonda zararlı yazılımların olduğunu anlayabilirsiniz. Bunun yanında kullanılmayan uygulamaların mutlaka kapatılması gerekmektedir. Daha önceden açmış olduğunuz sekmeleri aralıklarla kontrol ederek kapatmanız telefonunuzun şarjının daha uzun süre gitmesini sağlayacaktır.