Uzmanlar daha uzun yaşamanın yollarını açıkladı! Uzun yaşamın sırrı bu diyette!

Uzmanlar daha uzun yaşamanın yollarını açıkladı! Uzun yaşamın sırrı bu diyette!

Harvard'da yapılan araştırmalara göre uzun yaşamın sırrı olan 4 diyet açıklandı. Uzun yaşamanın yolları ve diyetlerin içeriği ise araştırmacılar tarafından duyuruldu.

Uzmanlar daha uzun yaşamanın yollarını açıkladı! Uzun yaşamın sırrı bu diyette: Sağlıklı ve uzun bir hayat sürmek her insanın hayalidir. Zararlı besinlerden uzak durarak sağlıklı bir yaşam tabi ki mümkün. Harvard'da yapılan araştırmalar sonucunda yapılacak olan bu diyetler sonucunda sağlıklı bir yaşam sürebilir ve uzun yaşama hayalinize kavuşabilirsiniz. Sağlıklı bir vücut için fazla kilolardan kurtulmak şart. Tabi ki doğru besinler ile ve sizlere uygun diyetlerle bunu yapmak çok daha mümkün olacak. Harvard'da yapılan araştırmalar da bu yöndeydi. Araştırma sonuçlarına göre uzun yaşamanın bu 3 diyetle mümkün olduğu açıklandı.

HARVARD ARAŞTIRMA SÜRECİ

Harvard'da yapılan araştırma75 binden fazla kadın ve 44 bin erkek ile gerçekleştirildi. Araştırma sonucunda elde edilen veriler analiz edilerek belirli beslenme, sağlıklı ve uzun yaşam sırrı olan diyetler oluşturuldu. Araştırmaya katılanlar tam 36 yıl takip edildi. Çalışmanın hiçbirinde ise kardiyovasküler hastalıklar veya kanser tespit edilmedi.

UZUN YAŞAMIN SIRRI 3 DİYET

AKDENİZ DİYETİ

Söz konusu diyet uzun yıllardır yapılan ve sağlık açısından oldukça önemli diyetler arasında yer almaktadır. Bu diyet meyve sebze gibi yüksek antioksidan besinlerin tüketimini kapsamaktadır. Ayrıca fasulye, baklagiller, zeytinyağı ve bazı tahılların, şifalı otların önemi bu diyette vurgulanmaktadır. Bunun yanında yumurta, yoğurt ve peynir gibi besinlerin ise sınırlı tüketimini içeriyor.

GELENEKSEL SAĞLIKLI BESLENME

Bu diyet USDA ve ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Departmanı tarafından kamuoyuna sunulan ve bitkinin temel alındığı bir diyet türüdür. Bu diyet aynı zamanda yağsız hayvansal gıdaları da önermektedir. Şeker ve alkolün asla tüketilmemesi gerektiğini savunmaktadır.

BİTKİ TEMELLİ DİYET

Temelinde bitki türü besinler olan bu diyet hayvansal besinlerden uzak durur. Bitkisel yiyeceklere ağırlık verir. Fındık, meyve, sebze ve tahıllar gibi besinlerin tüketilmesini savunur.