Deprem Profesörü Görür canlı yayında duyurdu! O illerde deprem alarmı verildi

Deprem Profesörü Görür canlı yayında duyurdu! O illerde deprem alarmı verildi

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan deprem sonrasında gözler yeni deprem riski yüksek olan bölgelere çevrildi.

Deprem Profesörü Görür canlı yayında duyurdu! O illerde deprem alarmı verildi... Türkiye Pazartesi günü sabaha karşı Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 şiddetindeki büyük depremle sarsılmış, yaşanan deprem 10 ilde büyük yıkıma neden olmuştu.

Yaşanan deprem sonrasında Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Osmaniye, Adana, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman, Osmaniye ve Kilis'te deprem sonrası OHAL ilan edilmişti. Yaşanan depremin hem çok yıkıcı olması hem de hava koşulları nedeni ile pek çok ilçede ve mahallede müdahale ile yardımların gecikmeli devam ettiği belirtiliyordu.

ERZİNCAN VE BİNGÖL BÖLGESİ DEPREM RİSKİ NEDİR?

Yaşanan depremi uzun süredir gündemde tutan ve bölgede büyük bir deprem riski olduğunu belirten Prof. Naci Görür bu sefer yeni bir bölgeye işaret etti. Özel bir televizyon kanalında yayımlanan canlı yayında Fatih Altaylı'nın konuğu olan Görür yeni depremin olabileceği yerleri işaret etti.

11 Nisan 2022 tarihinde yaptığı açıklamasında "Bundan sonraki depremlerin, Erkenek - Çelikhan-Maraş Türkoğlu yörelerinde olacağını düşünüyorum" açıklamasında bulunan Görür bu seferde canlı yayında "Erzincan ile Bingöl arasında 7.4'lük bir fay var, en son 1790'larda kırılmış, burası yakınlarda kırılabilir. Çok beklemeyeceğimizi düşünüyorum" diyerek Erzincan ve Bingöl illerine dikkat çekti.

BÜYÜK DEPREM BEKLENEN İLLER, FAY HATLARI HANGİLERİ?

Görür "Hakkari bölgesi de riskli. Buralarda her zaman deprem olabilir. Erzincan'ın doğusu ile Bingöl Karlıova arasında Yedisu fayının bulunduğu yer. Burası 7.4 üzerinde bir fay var. Burası yakında kırılır. Yakın derken bir tarih anlamında demiyorum ama çok beklemeyiz. Yine Marmara ve Ege Bölgesi de riskli" diyerek deprem riskinin en yüksek olduğu bölgeyi Yedisu Fay Hattı olarak işaret etti.

deprem-haberi.jpg

AFAD SON DAKİKA UYARDI: DEPREMİ ÖNCEDEN BİLMEK MÜMKÜN MÜ?

Yapılan açıklamanın büyük yankı uyandırması üzerine AFAD son dakika açıklaması yayımlayarak "Bir depremin gün ve saat verilerek önceden kestirilmesi günümüz teknolojik imkanlarıyla mümkün değildir. Vatandaşlarımızın sosyal medyada, özellikle Whatsapp gruplarında dolaşan asılsız bilgilere itibar etmemeleri, doğru bilgi için resmi kaynakları takip etmeleri rica olunur" denilerek depremin önceden bilinemeyeceğinin altı çizildi.