Eğer o ürünleri kullanıyorsanız dikkat! Sağlık Bakanlığı açıkladı! Tehlike saçıyormuş

Eğer o ürünleri kullanıyorsanız dikkat! Sağlık Bakanlığı açıkladı! Tehlike saçıyormuş

Sağlık Bakanlığı yaptığı denetim ile makyaj malzemelerine denetim yaptı. Bakanlık toplamda 203 markaya denetim yaptı ve sonuçları açıkladı. Sonuçlar karşısında şaşıp kalacaksınız.

Eğer o ürünleri kullanıyorsanız dikkat! Sağlık Bakanlığı açıkladı! Tehlike saçıyormuş: Sağlık Bakanlığı piyasada kullanıcılarına sunulan 203 kozmetik ürünü denetledi. Denetimde güvensiz ve zararlı olduğu anlaşılan 178 kozmetik ürün için bakanlık tarafından para cezası kesildi. Sağlığa zarar veren ve tehlike saçan bu kozmetik ürünlere bakıldığı zaman her yüz üründen 88 adetinin sağlığa uygun olmadığı anlaşıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından bu ürünlere para cezası kesildi.

203 ÜRÜNÜN 178'İ SAĞLIKSIZ

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bu denetimde 203 adet kozmetik ürünü kontrol edildi. Bu ürünlerin 178 adedi sağlık şartlarına uygun olmadığı anlaşıldı. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yapılan bu denetimde sağlığa uygun olmayan ve güvensiz olarak kabul edilen 178 ürün tespit edildi. Bu kozmetik ürünlere her bir ürün için 545 bin 340 lira para cezası kesildiği bakanlık tarafından açıklandı.

5'İ RUHSATSIZ ÇIKTI

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan denetime tabi tutulan ürünler arasında el dezenfektanı, antibakteriyel sıvı sabunlar ve sinek kovucular gibi biyosidal ürünler bulunmaktaydı. Bu ürünlerden 5'inin ruhsatsız olduğu tespit edildi. Bu beş ürüne ise toplam 241 bin 720 lira para ceza verildi.

Bunun yanında kamu kurumu ve kuruluşlarının incelemeleri sonucunda ürünlerin üreticisinin belirsiz olması durumunda veya sahte, kaçak ve taklit gibi sorunlar ile karşılaşıldı. Bu ürünler ise 52 bin 890 şişe parfüm ve deodorant güvensiz ürün kapsamına alındı ve kullanım dışı bırakılarak imha edildi.