Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın el sıkmamasına tepki! 'Ne demek selam vermemek'

Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın el sıkmamasına tepki! 'Ne demek selam vermemek'

Uzmanların sıkça dile getirdiği ve büyük bir felaket konusunda uyar yaptığı olası ve yaklaşan İstanbul Depremine ilişkin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklama yaptı. İmamoğlu felaketin akabinde Erdoğan'ın elini sıkmamasına ise tepki gösterdi.

Türkiye'de yaşanan merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin 10'uncu gününde en çok yapılan araştırmaların başında olası beklenen İstanbul Depremi geliyor. 15 Milyon nüfuslu Türkiye'nin en büyük ili İstanbul için beklenen felaket korku yaymaya devam ediyor.

3565048-188e3d156fdf2ed0cd9948575560937b-640x640.jpg

İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise 15 Milyonu aşkın İstanbul için 90 bin binanın deprem sırasında yıkıma uğrayacağını duyurdu. İmamoğlu, 'keşke, huzurlu uyuyun' diyebilseydim diyerek beklenen felaket hakkında ümitsizliğini dile getirdi. İmamoğlu ayrıca Eski CHP lideri Deniz Baykal'ın cenazesinde elini sıkmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da tepki gösterdi.

0x0-son-dakika-istanbul-deprem-haritasi-yayimlandi-iste-fay-hatti-bolgeleri-ve-yeni-renkli-ilce-ilce-risk-haritasi-1676353799592.jpg

ERDOĞAN'IN EL SIKMAMASINA TEPKİ

İmamoğlu ayrıca yaşanan deprem için Kahramanmaraş ile etkilenen 10 ildeki binalar için bina değil tabut yaptık diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: Haiti'de deprem oluyor, 200 bin kişi ölüyor 7,8 büyüklüğünde bir depremde. Ama Şili'de, 8 ve üzeri depremlerle boğuşan bir ülkede, 8,8 şiddetinde deprem oluyor 2010'da. 3 dakika 30 saniye sürüyor. Ölümlerin büyük çoğunluğu tsunamiden, betondan değil. Asrın felaketi diye bir tarif yapar, süreci başka bir yere koyarsak buradan bir çözüm çıkmaz. Böyle bir şey kabul edilemez artık, 21'inci yüzyıldayız. Biz yöneticilerin sorumluluk duygusu başka bir boyutta olmalı. Bu işin tarafı yok, hükümeti muhalefeti, belediyesi AFAD'ı yok, bürokratı seçilmişi yok.Hepimiz aynı masadayız, ne demek el sıkmamak, selam vermemek. Asrın felaketini değil, asrın ihmallerini yapmış mıyız onu konuşmalıyız.

80 SENE DAHA ÇALIŞMALIYIZ

İmamoğlu İstanbul için 2 şeyin önemli olduğunu vurgulayarak, "Bir tanesi İstanbul'un yapı envanteri. Biz görevi devraldığımızda İBB'nin bizden önceki döneminin bitirdiği envanterde 40 bin ila 50 bin riskli yapıdan bahsediyordu. Bizim yaptığımız çalışmada şu an itibariyle ağır ya da çok hasarlı, yani yıkılma tehdidiyle karşı karşıya olan 90 bin yapı olduğunu düşünüyoruz. İş yeri olan da var konut olan da var. Çok hızlı hareket etmemiz gerektiğinin farkındayız. İBB ya da hükümet 1999'dan sonra birçok şey yapmış İstanbul'da ama hepsini topladığımızda 80 sene daha çalışmamız gerekiyor ki yapı stoğunu güçlü hale getirelim. Böyle olmaz." dedi.