Sarımsağı böyle tüketenler fayda beklemesin! İşte doğru yöntem

Sarımsağı böyle tüketenler fayda beklemesin! İşte doğru yöntem

Sarımsak tüketiminin birçok faydası bulunmaktadır. Fakat yanlış şekilde kullanıp da fayda sağlamasını bekleyen vatandaşlar yanlış yapıyor. Peki doğru kullanım yöntemi nedir?

Sarımsağı böyle tüketenler fayda beklemesin! İşte doğru yöntem: Sarımsak tüketimi uzmanlar tarafından önerilmektedir. Ayrıca insan sağlığına oldukça iyi gelmektedir. Fakat tüketilirken mutlaka dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Çiğ ve pişmiş şekilde tüketilen sarımsağın birçok faydası bulunmaktadır. Örneğin çiğ sarımsağın diş ağrısına iyi geldiği bilinilir. Bunun için ise çiğ sarımsağın ezilerek veya doğranarak yenmesi gerekmektedir.

SARIMSAĞI ÇİĞ TÜKETİN

Sarımsak pişirilirse ısıya maruz kaldığını için içerisinde bulunan allisin maddesinin oluşumu duruyor. Bu da sarımsak ürününü tüketseniz dahi faydasını görememenize sebep olur. Sarımsağın maksimum allisin oluşumundan faydalanmak için sarımsağın çiğ olarak tüketilmesi gerekmektedir. Çiğ tüketimde ise ya ezilerek ya da doğranarak tüketilmesi gerekmektedir.

Yapılan bir araştırma sonucunda haşlanmış bir sarımsakta yüzde 16 daha az allisin bulunurken kavrulmuş sarımsakta ise yüzde 30 daha az allisin içermektedir. Bu da sarımsaktan alınan faydanın azalmasına sebep olmaktadır.

SARIMSAKTA BULUNAN ALLİSİN FAYDALARI NELER?

Sarımsağın içerisinde bol miktarda bulunan allisinin birçok faydası bulunmaktadır. Örneğin antimikrobiyal özelliğine sahip olduğu için insan vücudunu tüm enfeksiyonlara karşı korumaktadır. Bunun yanında tansiyonu ve kötü kolesterolü hastalarına birebirdir. Tansiyonu ve kolesterolü düşürücü etki yapmaktadır.

Bu sebepten dolayı da kalp-damar hastalıklarından vücudu korumaktadır. Kanser oluşmasını engellemektedir. Beyni ise stresten uzak tutar. Çiğ olarak tüketilmesi durumunda faydalı olmaktadır. Allicin denilen bu madde çiğ sarımsakta çok daha fazladır.