Yeni Strep A virüsünün net belirtileri uzmanlar tarafından açıklandı! Dikkatli olun uyarısı

Yeni Strep A virüsünün net belirtileri uzmanlar tarafından açıklandı! Dikkatli olun uyarısı

Uzman doktor Strep A virüsü belirtilerini açıkladı. Bu virüsü karşı önlemler alınması gerektiğini söyleyen uzman doktor iyileşme sürecinin 10 gün kadar olduğunu ifade etti.

Yeni Strep A virüsünün net belirtileri uzmanlar tarafından açıklandı! Dikkatli olun uyarısı: Dünya çapında yeni görülen Strep A virüsü ile ilgili uzmanlardan uyarı geldi. Dünya genelinde yaşanan bu yeni virüs ülkemizde de 3 yaşında bir çocuğun ölümüne yol açtı. Hal böyle olunca vatandaşlar yeni virüsten korkmaya başladı. Uzmanlar ise bu virüsün net belirtilerini açıklayarak vatandaşları bu hastalığa karşı uyardı. Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Suat Gürkan hastalık belirtisi olan çocukların evlerinde en az 10 gün kadar dinlenip tedavi sürecini tamamlamaları gerektiğini ifade etti.

BELİRTİLERİ NELER?

Dr. Suat Gürkan virüs konusunda uyarılarda bulundu. Bu hastalığın son günlerde çok fazla yoğunlaştığını söyleyen Gürkan streptokok mikrobunun bu ay daha fazla olduğunu ifade etti. Bu ay gelen hastaların çoğunun streptokok mikrobu olduğunu söyledi ve konuşmalarına bu hastalığın belirtileri ile devam etti;

"Yüksek ateş ve boğaz ağrısıyla karşımıza çıkıyor. Yüksek ateş dışında kırgınlık, halsizlik, kemik ve eklem ağrısı gibi problemler de oluşturuyor. Üstelik birden ağırlaşabiliyor. Romatizmal problemlere de sebep olabiliyor. O yüzden bu gibi boğaz ağrısı olan bir çocuğumuz için 'Boğaz ağrısı geçer, ilaç kullanmasın' demek olmuyor.

Çünkü 2-3 hafta sonra bu mikrop kendisini romatizmal problemlerle karşımıza çıkarabiliyor. O yüzden önce bu mikrobun olup olmadığını netleştirmek ve sonrasında 10 günlük tedavi altına almak lazım. 10 günlük tedavi uygulanmazsa bu mikrop kemik ve eklem ağrısı gibi, kalp romatizması gibi problemlerle karşımıza çıkabiliyor" şeklinde konuştu.

İLAÇLAR BİTENE KADAR KULLANIN

Bu belirtiler içerisinde yer alan kemik ve eklem ağrılarının 2. veya 3. haftalarda yaşandığını söyleyen Gürkan çok nadir de olsa kalp romatizmasına yol açtığını da konuşmalarına ekledi. Bunun yanında bu hastalığa yakalanan çocuklarda tedavinin yarısında çocuğun iyileştiğini düşünerek tedaviyi yarım bırakmanın çok büyük bir hata olduğunu ifade eden Gürkan ilaçların bitene kadar kullanılması gerektiğini söyledi.