Aylara göre ürün listesi belli oldu! Mevsimine göre saksıda yetişebilen sebze ve meyveler…

Aylara göre ürün listesi belli oldu! Mevsimine göre saksıda yetişebilen sebze ve meyveler…

Sebze ve meyve yetiştiriciliği yapanlar doğal beslenme serüvenine ilk adımını atmak isteyenler için en doğru an geldi. Sebze ve meyve üretimine yönelik ekim süreci başlıyor. Tarımsal faaliyetlerin rahatlıkla gerçekleştirilebileceği işte o kritik süreler..

Dengeli besin sürecinde sadece doğal üretim meyve ve sebzelerden beslenmek vücuda sağlık sunuyor. Mevsiminde yetişmiş her bir ürün GDO'suz olarak vücuda alınıyor ve uzun yaşama sırrını oluşturuyor. Mevsimine uygun meyvelere erişebilmek için sebze ve meyve ekiminin en verimli olduğu zamanın tespit edilebilmesi gerekiyor. İşte o en doğru ve kritik zaman…

NİSAN AYINDA HANGİ SEBZE VE MEYVE EKİLİR?

Her meyve ve sebzenin farklı bir zamanda dikilmesi gerekir. Eğer serada yetişecekse yaz kış rahatlıkla elde edilebilir. İçinde bulunan Nisan ayı içerisinde; yeşil biber, patates, dolmalık biber, soğan, havuç, roka, dereotu, domates, kabak, taze soğan, ıspanak, karnabahar, marul ekilebilir.

Sebze dışında meyve ağaçları ancak Ekim ile Nisan ayları arasında ekilebilir. Kayısı ve şeftali gibi meyveler oldukça dirençli ve sağlamdır. Sebze meyve tohumlarının ekilebilmesi için de en doğru zamanın tespit edilmesi gerekir. İçinde bulunduğumuz nisan ayı içerisinde karpuz, kavun, bamya, maydanoz, börülce ve salatalık tohumları ancak ekilebiliyor. Nisan ayından farklı olarak bir sonraki Mayıs ayında bu listeye ek brokoli, pancar ve pırasa dahil ediliyor.

HANGİ AYDA HANGİ SEBZE EKİLİR?

aylara-gore-urun-listesi-belli-oldu-mevsimine-gore-saksida-yetisebilen-sebze-ve-meyveler.png

Yılın ilk ayı olan Ocakta; turp ve sarımsak ekimi yapılır. 12 aylık sürecin ilk ayının başlattıktan sonra ekilebilecek diğer sebzeler aylara göre aşağıdaki listeden takip edilebilir:

  • Şubat ayı: Bezelye, Turp, Sarımsak
  • Mart ayı: Patates, Soğan, Roka, Bezelye, Ispanak, Sarımsak, Dereotu
  • Nisan ayı: Çarliston Biber, Yeşil Biber, Ispanak, Enginar, Salatalık, Marul, Patates ve Roka
  • Mayıs ayı: Salatalık, Çarliston Biber, Dolmalık Biber Yeşil Biber, Maydanoz, Pırasa fasulye ve havuç
  • Haziran ayı: Kereviz, Lahana, Havuç, Fasulye, Patlıcan, Pırasa, Nane, Salatalık
  • Temmuz ayı: Marul, Kabak, Semizotu, Ispanak, Taze soğan
  • Ağustos ayı: Kabak, Marul, Roka Semizotu, Ispanak, Nane, Taze soğan
  • Eylül ayı: Kabak, Ispanak, Roka, Marul, Maydanoz, Dereotu
  • Kasım ayı: Turp, Brokoli
  • Aralık ayı: Soğan