Evde Sağlık Hizmeti başvuru formu! Evde Sağlık Hizmeti başvurusu nasıl yapılır?

Evde Sağlık Hizmeti başvuru formu! Evde Sağlık Hizmeti başvurusu nasıl yapılır?

Evde Sağlık Hizmetleri, hastaneye gidemeyecek halde olan hastaların evlerinde uygulanan bakım hizmeti olarak tanımlanır. Vatandaşlar, evde sağlık hizmetlerine nasıl başvuru yapacağını araştırırken, konuyla ilgili bilgileri derledik.

Evde sağlık hizmetleri hastaneye gidemeyecek halde olan hastaların büyük bir problemini çözmektedir. Bu hizmet sayesinde pek çok vatandaş evinde sağlık hizmeti almaktadır. Peki, nasıl başvuru yapılır? İşte haberin merak edilen tüm detayları…

Evde sağlık hizmeti başvurusu

Evde sağlık hizmeti, hastaneye gidemeyecek durumda olan, yatak hastalar, yaşlılar ya da cihaza bağlı bireyler için oluşturulan sağlık hizmetidir. Hastanın hastaneye gitmeden evde bakımı, muayenesi yapılmaktadır. Hasta için gerekli olan işlemler sağlık personelleri tarafından evde sağlanmaktadır. Peki, evde sağlık hizmetinden kimler yararlanabilir?155227.jpg

Evde sağlık hizmetinden kimler yararlanır?

Evde sağlık hizmetlerinden yararlanacak kişinin yaşlı, yatağa ve cihaza bağımlı olması gerekir. Doktoru tarafından hastanın takibi yapılır ve belli zamanlarda da bakımları sağlanmaktadır. Peki, evde sağlık hizmeti başvurusu nasıl yapılır?

Başvuru detayları!

Evde sağlık hizmetinden yararlanmak isteyen kişilerin Sağlık Bakanlığı Evde Sağlık Hizmetleri İletişim Numarası; 444 38 33 olarak belirtilmiştir. Bu numara üzerinden arama yaparak evde sağlık hizmeti başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvuru sırasında hasta ile ilgili bilgiler alınır ve sisteme iletilir. Başvuruda hastanın bilgileri, iletişim ve adres bilgileri istenir ve bu bilgilerin ardından Evde Sağlık İl Koordinasyon Merkezi’ne iletilerek planlama yapılmaktadır.

Evde bakım hizmeti başvurusunda bulunan kişinin bilgileri alındıktan sonra Koordinasyon Merkezi başvuru yapan kişiyle ya da yakını ile görüşme sağlar ve değerlendirme yapılır. Değerlendirmenin ardından hastanın evde sağlık hizmetinden yararlanma süresi planlanır ve kişi bilgilendirilir.

Evde sağlık hizmetinde hasta ve doktora göre alınan kararlara uygulanır ve o şekilde hareket edilir. Pansuman ihtiyacı, düzenli muayene, bitmiş ilaçların reçete yazımı gibi hizmetler verilmektedir. Evdeki hastaya ve yakınlarına da danışmanlık hizmeti ile genel bir eğitim de verilmektedir.