Deprem felaketi o ile göçü artırdı! Ev ve arsa fiyatları 3’e katlandı!
Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından fay hattı riski ile karşı karşıya kalan illerin her birinden dışa göç başladı. O ilde ise kiralık daire bulunamaz oldu. İşte ayrıntılar…
Tam bir ay önce yaşanmış olan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi, ülkeyi derim bir travma halinin içerisine sürükledi. 11 ili etkileyen ve on binlerce yurttaşın hayatını kaybetmesine sebep olan felaket, deprem riski altında olan diğer illerde yaşayan vatandaşları da harekete geçirdi. Bir şekilde yaşadıkları binanın güvenliğinden emin olmayan vatandaşlar, yaşadıkları şehirlerin güvenli bölgelerine ve diğer illere göç etmeye başladı.
Son dönemlerde özellikle İstanbul depremine yönelik tahminlerini sıklaştıran deprem uzmanları, İstanbul halkının göç etme kararı almasına sebep oldu. Kendilerinin ve ailelerinin hayatlarını güvence altına alabilmek adına deprem riskinden uzak olan bölgelere taşınan vatandaşlar, gayrimenkul fiyatlarına da direkt olarak etki etti. Uzmanlar, son dönemlerde artan arsa ve satılık daire fiyatlarına vurgu yaparken bazı şehirlerde kiralık daire bulmanın imkansız hale geldiğini belirtti.
EV VE ARSA FİYATLARI 3’E KATLANDI!
Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından en çok göç alan şehirlerden birisi de Kırklareli oldu. Deprem riski bulunmayan illerin arasında yer alan Kırklareli’nde yeni bir hayat kurmaya çalışan vatandaşlar, özellikle Babaeski, Lüleburgaz ve Vize ilçelerine yerleşmeye başladı. Edinilen bilgilere göre ilgili ilçelerde ev ve arsa fiyatları 3’e katlandı, kiralık daire bulmak ise imkansız hale geldi.
BELEDİYE BAŞKANINDAN “HORMONLU BÜYÜME” AÇIKLAMASI!
Vatandaşların Kırklareli’ne göç etmesi ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Olası deprem senaryoları gündemden düşmemeye başladı. Onun dışında da buraya talepler söz konusu. 1- 2 yıl öncesine kadar 7- 8 bin konut fazlamız bulunuyordu. Şu an hepsi satıldı, kirada ise boş yer bulunmuyor. Mevcut kiralar da birkaç kat yükseldi. Şehrimiz 83 bin nüfuslu küçük br şehir. Birdenbire hormonlu bir büyüme ile karşı karşıya kalır ise mevcut sorunlarımız içinden çıkılmaz hal alan bir yumağa dönüşür. Devletin bu konuda bir politika üretmesi lazım.”